www.natuurshot.nl
http://www.natuurshot.nl/forumbb3/

Hoe plaatst u een foto
http://www.natuurshot.nl/forumbb3/viewtopic.php?f=2&t=3
Pagina 1 van 1

Auteur:  Admin [ 01 maart 2007, 20:35 ]
Berichttitel:  Hoe plaatst u een foto

Voor het plaatsen van een foto op natuurshot.nl dient uw foto op het internet te staan. Een zeer goede (gratis) site waar u uw foto's kunt uploaden is http://www.photobucket.com (klik er op). Registreer u op photobucket en upload uw foto's op een makkelijke manier. Als u de URL van uw foto weet of gekopieerd heeft kunt u hem door middel van onderstaande uitleg op het forum plaatsen.

HOE PLAATS IK EEN FOTO IN EEN TOPIC?

Ga naar het HOOFD-TOPIC waar u een nieuw bericht wilt maken.

Klik op "Nieuw Onderwerp" (zie voorbeeld hier onder)

Afbeelding

U komt nu in een nieuw scherm waar u uw foto & bericht kunt plaatsen. Vul allereerst het "Onderwerp" in. Zonder deze titel kan het bericht niet geplaatst worden.

Typ vervolgens de door uw gewenste tekst in. U kunt hierbij gebruik maken van alle opmaakattributen en smileys.

Om vervolgens uw foto toe te voegen klikt u op IMG

Er verschijnt nu [img]. Hier dient u uw locatie (URL) op te geven/te plakken waar uw foto staat op internet (Bij photobucket.com bij voorbeeld)

Als u de URL van uw foto hebt ingevuld klik dan wederom op IMG er verschijnt nu [/img] achter uw URL in het bericht.

voorbeeld:
Afbeelding


Als u gebruik maakt van photobucket kunt u onder het voorbeeldplaatje bij photobucket van de foto die u wilt plaatsen op 'IMG code' klikken; daarna klikt u op de rechtermuisknop en kiest u kopiƫren (copy) , u kopieert nu de juiste code. Daarna plakt (paste) u deze code in uw tekstblok van natuurshot waar u met uw bericht bezig bent, dus zonder de [img] knop te gebruiken.
Voorbeeld:

Afbeelding

U kunt controleren of u het goed gedaan hebt door eerst op VOORBEELD te klikken voordat u uw post definitief plaatst. U ziet dan uw tekst en foto zoals het uiteindelijk geplaatst wordt. Als het bericht naar uw wens is dan kunt u klikken op BEVESTIG en het bericht wordt geplaatst.

Als u achteraf toch nog iets aan het bericht wilt veranderen, ga dan naar uw eigen bericht en klik op WIJZIGEN.

De foto's in de door u geopende topics moeten minimaal 3 maanden zichtbaar blijven. Het is namelijk erg storend als andere leden een wat ouder topic bekijken en alleen maar kruisjes zien in plaats van foto's. Leden leren ook aan hand van de commentaren op oudere foto's, maar dan moet de foto wel zichtbaar zijn.

Mocht e.e.a. toch niet helemaal lukken, stuurt u dan even een berichtje naar de beheerder.

Succes.

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/