Dit zijn de voordelen van groene stroom voor je bedrijf

Date:

Delen:

Duurzaamheid is een onderwerp dat steeds belangrijker wordt voor de gemiddelde Nederlander. Dat zien we alleen al terug in het bedrijfsleven, waarin menig ondernemer al is overgestapt op groene zakelijke energie en andere duurzame stappen zoals zakelijk zonnepanelen leasen. Ben jij ook een ondernemer en zit je er al even over na te denken om ook groener te ondernemen? Dat komt goed uit, want in dit artikel hebben we enkele fijne voordelen van groene stroom voor je bedrijf verzameld. Lees je mee?

Groene energie is beter voor het milieu en de wereld

Een van de grootste voordelen van groene stroom is natuurlijk dat deze vorm van energie beter is voor het milieu dan grijze stroom. Dat ligt vooral aan de manier hoe beide vormen van stroom worden opgewekt. Bij de productie van grijze energie komt veel CO2 vrij. Zoals je waarschijnlijk wel weet is CO2 heel schadelijk voor het milieu en de wereld. Het is een schadelijk gas dat de ozonlaag aantast waardoor het klimaat verandert. Kijken we echter naar de manier hoe groene energie wordt gemaakt dan zien we dat daar veel minder CO2 bij vrijkomt. Ook is het interessant om naar de energiebronnen van beide soorten energie te kijken. Groene stroom wordt bijvoorbeeld gehaald uit natuurlijke bronnen zoals de zon en de wind. Dat zijn bronnen die altijd zullen bestaan; ongeacht van hoeveel we eruit putten. Bij grijze energie maken we gebruik van fossiele bronnen zoals aardolie en steenkool. Dat zijn bronnen die wél op kunnen gaan als we eruit blijven putten zoals we dat nu doen. Kortom: de keuze voor groene stroom is sowieso beter voor het milieu.

Je kunt je eigen groene stroom opwekken met zonnepanelen

Wat ook een groot verschil is tussen grijze en groene stroom is het feit dat je groen energie zelf op kunt wekken. Dat doe je met behulp van zakelijk zonnepanelen kopen (of leasen). Wanneer je over je eigen zonnepanelen beschikt, kun je je eigen duurzame energie opwekken. Op die manier ben je niet meer afhankelijk van wat er op de energiemarkt gebeurt wat betreft tarieven. Gaan de energietarieven, zoals nu het geval is, omhoog? Dan merk je daar niets van met je eigen opgewekte groene energie. Ideaal! Het kopen van zonnepanelen voor je bedrijf is uiteraard niet gratis, maar je moet onthouden dat je zo’n investering er binnen enkele jaren uit hebt. Daarna maak je nog tien tot vijftien jaar gebruik van gratis groene energie van je zonnepanelen, waardoor je dus helemaal voordelig uit bent. Heb je interesse in zakelijk zonnepanelen kopen? Laat dan een of meerdere offertes opstellen om te kijken hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor jouw jaarlijkse energieverbruik.

Klanten kiezen eerder voor een groen bedrijf

Het zijn niet alleen ondernemers die steeds meer waarde hechten aan duurzaamheid; ook consumenten vinden een groene bedrijfsvoering belangrijk. Een groot deel van de consumenten zal vandaag de dag bijvoorbeeld eerder kiezen voor een bedrijf dat iets aan duurzaamheid doet dan voor een bedrijf dat dit niet doet. Alleen daarom zou je dus al eens moeten kijken naar een groen zakelijk energiecontract of de mogelijkheid van zakelijke zonnepanelen aanschaffen. Zelf merk je er niets van of je een groen of grijs energiecontract hebt; uit het stopcontact komt dezelfde vorm stroom. Het enige wat anders is, is de bron van de energie. Uiteraard kun je naast groene stroom en/of zakelijke zonnepanelen nog meer doen om je bedrijf te vergroenen. Denk bijvoorbeeld aan goede, volledige isolatie van het dak, de vloeren, de ramen en de muren. Kies ook voor een papierloos kantoor, werk zoveel mogelijk vanuit huis, zorg voor een slimme energiemeter om je verwarming efficiënt in te stellen en koop refurbished apparatuur in plaats van nieuwe apparaten.

Kozijnen

Gerelaaterde artikelen

Maak het persoonlijk met fotowanden

Fotowanden zijn de perfecte manier om je huis een persoonlijke touch te geven. Het is alsof je een...

Wat zijn dynamische energiecontracten

In de wereld van energievoorziening is er een trend die steeds meer de aandacht trekt: dynamische energieprijzen. Maar...

Waarom elke zzp’er slim moet zijn met geld

In de dynamische wereld van een zelfstandige zonder personeel (zzp’er) is het essentieel om slim om te gaan...

Waarom goede verpakking essentieel is voor veilige verzending

Tegenwoordig is het verzenden van pakketten niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Of je nu...