Stap over op zakelijke zonnepanelen voor je bedrijf

Date:

Delen:

Wil je je nooit meer druk hoeven te maken over zakelijk energie vergelijken om de beste energiedeal van dat moment te hebben? Denk er dan eens over na om over te stappen op zonnepanelen waarmee je je eigen zakelijke groene stroom op kunt wekken. Dat je nooit meer energie hoeft te vergelijken, is natuurlijk niet de enige reden om voor zakelijke zonnepanelen te gaan. In dit artikel vertellen we je graag meer over wat dergelijke zonnepanelen precies doen en wat de voordelen ervan zijn voor je onderneming én voor de wereld.

Wat doen zonnepanelen eigenlijk precies?

Steeds meer mensen in Nederland hebben zonnepanelen op hun dak liggen, waaronder een aanzienlijk aantal ondernemers. Dat is niet voor niets het geval; met zonnepanelen kun je je eigen groene energie opwekken. Het is afhankelijk van hoeveel energie je op jaarbasis verbruikt hoeveel panelen je nodig hebt. Deze panelen worden op het dak op een gunstige plek geplaatst waarbij er altijd wordt gekeken naar het maximale rendement. Die zonnepanelen vangen vervolgens zonnestralen op en sturen die door naar de omvormer die je bij de zonnepanelen ‘krijgt’. Deze omvormer zet de opgevangen zonnestralen om in bruikbare groene stroom. Dat betekent dus dat je totaal onafhankelijk kunt worden van de energiemarkt en de wisselende tarieven die daar te vinden zijn. Gaan de energieprijzen ineens omhoog? Dan merk je daar met je eigen opgewekte groene stroom niet zoveel van, omdat de zon altijd gratis blijft.

Groene stroom is beter voor de wereld dan grijze energie

Het grote voordeel van zonnepanelen voor je bedrijf is niet alleen dat je niet meer afhankelijk bent van wat er op de energiemarkt gebeurt. Wat ook heel fijn is, is dat je met zonnepanelen groene stroom opwekt, namelijk energie die afkomstig is uit een natuurlijke energiebron. Daarmee draag je je steentje bij aan een beter milieu en zo ook aan een betere wereld. Dat zit zo: bij de productie van groene stroom komt veel minder CO2 vrij dan bij de productie van grijze energie. CO2 is een schadelijk uitlaatgas dat onder andere verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde en dus de verandering van het klimaat. Dat betekent dat des te minder CO2 er vrijkomt, des te beter dat is. Daarnaast is het ook interessant om te kijken naar de energiebron van beide soorten energie. Bij grijze energie wordt bijvoorbeeld geput uit fossiele bronnen, namelijk brandstoffen zoals aardolie en steenkool. Dit soort bronnen zullen op een dag volledig zijn uitgeput, als we eruit blijven putten zoals we dat nu doen. Natuurlijke energiebronnen van groene stroom zijn onuitputtelijk. Dat wil zeggen dat de zon, de wind en het water voor altijd gebruikt kunnen worden om stroom uit op te wekken.

Je kunt zonnepanelen ook leasen in plaats van kopen

Al met al is groene energie dus veel beter voor het milieu dan grijze stroom. En weet je wat? Je hoeft er niet eens meer de hoofdprijs voor te betalen; ook niet wanneer je geen zonnepanelen aanschaft, maar voor een groen energiecontract gaat. Door te beginnen met groene energie vergelijken grootzakelijk of kleinzakelijk vind je binnen no-time de beste energiedeal voor groene stroom. Wanneer je wel voor zonnepanelen wil gaan, is het aan te raden om meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken voor een goede aanbieding. Heb je nog geen budget voor zakelijke zonnepanelen, maar ben je wel geïnteresseerd in deze toepassing om je eigen stroom mee op te wekken? Dan is zakelijk zonnepanelen leasen wellicht iets voor jou. Er zijn steeds meer bedrijven die deze optie aanbieden waarbij je voor een in verhouding lage prijs kunt profiteren van de voordelen van zonnepanelen voor je onderneming.

Gerelaaterde artikelen

Alles wat je moet weten over motor verzekeringen bij KNMV Verzekeringen

Of je nu een ervaren motorrijder bent of net je eerste motor hebt gekocht: het verzekeren van je...

Ruimtebesparende wonderen voor je kleine studeerkamer

Als je studeerkamer meer lijkt op een kledingkast waarin alles is gepropt, dan is het tijd voor verandering....

Geef je oude meubels een nieuw leven

Zijn je meubels toe aan een frisse look? Met houtverf voor meubels geef je jouw interieur gemakkelijk een...

Maak het persoonlijk met fotowanden

Fotowanden zijn de perfecte manier om je huis een persoonlijke touch te geven. Het is alsof je een...