De beste vloersoorten voor jouw woning

Date:

Delen:

De vloer van je woning is het fundament van je leefervaring. ’s Ochtends, wanneer je uit bed stapt zet je direct je voeten op de vloer en je loopt er de hele dag op rond. De vloer van je woning is een belangrijk onderdeel van de schoonmaak van je huis en je bent regelmatig aan het stofzuigen en dweilen. De keuze voor een vloertype is dan ook een grote stap, en soms is het lastig om door de bomen het bos te zien.

Toepassing staat centraal

Bij het kiezen van de vloer in je woning is het belangrijk om eerst goed te kijken naar de toepassing van de vloer. Zo zal een badkamer of een toilet een ander vloertype nodig hebben dan een woonkamer of slaapkamer. In de badkamer is het vaak vochtig en de vloer wordt vaak nat. Het is dus verstandig om in de badkamer geen tapijt neer te leggen. Dit geld ook voor het toilet. Om hygiënische redenen is het verstandig om ook hier een vloer neer te leggen die gemakkelijk te reinigen is. Zeker als je kinderen of huisdieren hebt is het een goed idee om te kijken naar de slijtvastheid van de vloer en naar het gemak van reiniging en onderhoud. De voor de hand liggende keuzes hierin zijn vaak tegelvloeren of hardhout. Een optie waar minder naar wordt gekeken zijn gietvloeren, hoewel deze vanwege de veelzijdige toepasbaarheid vaak uitermate geschikt zijn.

Gietvloeren in huis

Gietvloeren zijn vaak te vinden in bedrijfsruimtes. Dit heeft te maken met de veelzijdigheid van de toepassingen en de uitgebreide hoeveelheid aan opties. Klaslokalen en kantoorruimtes worden al lange tijd met gietvloeren aangekleed. Ook in industriële bedrijfsruimtes worden vaak gietvloeren ingezet vanwege de hoge belastbaarheid van bepaalde soorten vloeren. Juist deze industriële look is één van de redenen waarom mensen steeds meer gietvloeren in huis nemen. Mensen die hun woning indelen met een industriële uitstraling kiezen bijvoorbeeld voor een cementgietvloer. cementgietvloeren zijn slijtvast en makkelijk schoon te maken en zijn verkrijgbaar in verschillende soorten uitstralingen. Naast deze cementgietvloeren zijn er ook andere opties beschikbaar zoals woonbeton, of polyurethaan. Hierin is het van belang om goed te kijken naar de toepassing. Voor badkamers is beton ciré of een microcement vloer uitermate geschikt. Deze materialen zijn ook pp de wanden aan te brengen en zo kunnen de vloeren en wanden de badkamer mooi één geheel maken.

Gerelaaterde artikelen

Wat moet je kopen bij een nieuw huis?

  Ga jij binnenkort verhuizen of voor het eerst alleen wonen? Dan zul je waarschijnlijk een hoop spullen nodig...

Kozijnen

Elk raam heeft een kozijn nodig. Daarvoor is er goed hout nodig om het kozijn stevig in elkaar...

Voorkom dat wespen ongedierte worden bij jouw woning

Bij de woning kan je te maken krijgen met verschillende vormen van ongedierte. Dat is natuurlijk erg vervelend....

Sfeervolle tuinverlichting: alles wat je moet weten

Wil je jouw tuin op een mooie manier gaan verlichten? Tuinverlichting is hier de oplossing voor. Er zijn...