De voordelen van een schutting in je tuin

Date:

Delen:

Het plaatsen van een schutting rond je tuin is van groot belang. Als je bijvoorbeeld wilt voorkomen dat je hond uit de tuin ontsnapt of juist dat kleine dieren, zoals konijnen, in je moestuin komen, kan een schutting oplossing bieden. Een schutting kopen voor je huis geeft je daarnaast ook een gevoel van privacy en rust als je thuis bent. Zo kun je rustig genieten van je vrije tijd zonder dat je buurman in je tuin kijkt. 

De keuze in schuttingen

In een winkel of online heb je de keuze uit veel soorten schuttingen. Ze variëren van decoratief tot functioneel en van stevig tot budgetvriendelijk. Het kiezen van een schutting ligt geheel aan je persoonlijke voorkeur, afhankelijk van je stijl en je budget. Wanneer je een schutting koopt, probeer deze dan onderling te vergelijken zodat je uiteindelijk de juiste aanschaft. Een schutting kan een tuin helemaal afmaken, dus let ook op de stijl en het uiterlijk van een schutting. Het kiezen van een schutting kan lastig zijn, omdat alle schutting wel hun doel dienen echter allemaal op een andere manier. Schuttingen kunnen onderverdeeld worden in twee hoofdcategorieën: massieve schuttingen of decoratieve schuttingen.

Doel van verschillende schuttingen

Bij massieve schuttingen is er een verscheidenheid aan houtsoorten die hiervoor kan worden gebruikt. Zoals de naam al doet vermoeden, zal een massieve schutting je tuin van veel privacy voorzien. Meestal wordt een massieve schutting gemaakt zonder ruimtes tussen de lamellen om een ​​stevig houten scherm te creëren. Een massieve schutting wordt vervaardigd van hoogwaardig hout en een goed gebouwde constructie om de duurzaamheid ervan te garanderen. Decoratieve schuttingen zijn van minder hoogwaardig materiaal en dienen niet een echte functie behalve dat het decoratief mooi staat in je tuin. Dit type schutting is meestal gemaakt van horizontaal gepositioneerde houten latten. De latten zijn dan rondom verbonden door een frame dat elke lat op zijn plaats houdt. 

Waar op te letten bij de aanschaf

Schuttingen zijn ongetwijfeld de beste manier om je tuin een persoonlijke stijl te geven of benadrukken. Daarom dient de keuze verstandig gemaakt te worden. Denk bij het kopen van een schutting dus altijd aan de van je huis en tuin. Een traditionele houten schutting ziet er bijvoorbeeld goed uit bij een huis in cottage-stijl. Een schutting met horizontale latten zal de ambachtelijke stijl van je huis doen laten opvallen. Bekijk dus je behoefte en budget voordat je een schutting kiest. Zo ben je er zeker van dat je de juiste keuze maakt voor je huis en je tuin.

Gerelaaterde artikelen

Hoe en waar plaats je een beveiligingscamera?

In een wereld waarin veiligheid een steeds belangrijker onderdeel van ons dagelijks leven wordt, is het plaatsen van...

Houd energie voor je hobby

Met het ouder worden nemen de krachten af. Dat is helaas een feit. Je merkt dat halverwege de...

Muurcirkels: Oude meesters herleven bij Topdoek.nl!

De wereld van interieurdesign is altijd in beweging, maar sommige elementen blijven tijdloos en geliefd. Denk bijvoorbeeld aan...

Matten op maat bij Mattador

De vloer is eén van de belangrijkste aspecten van een ruimte. Het is niet alleen de basis van...