Met een usb c adapter verplaats je gemakkelijk jouw foto’s.

Date:

Delen:

Iedereen zal tijdens de pandemie wel een nieuwe hobby hebben gekregen. Een heleboel mensen zijn veel meer gaan koken, de ander is ontzettend veel gaan fietsen of wandelen. Iedereen is natuurlijk ook blij dat er ondertussen licht aan het einde van de tunnel is. De pandemie was namelijk voor veel mensen heel zwaar, maar ik denk er ook positieve dingen uit de pandemie zijn gekomen. Zo mogen wij straks waarschijnlijk meer thuiswerken en hebben veel mensen een nieuwe hobby gekregen. Zo ben ik een stuk meer de natuur gaan fotograferen. Ik vond het altijd al geweldig om natuurfoto’s te maken, maar een ik vond een professionele camera altijd wel erg duur. Daarom besloot ik om gewoon mijn telefoon te gebruiken, hier zit ook een hele goede camera op. Alleen moest ik dan nog wel een manier zien te vinden om foto’s van mijn laptop over te plaatsen naar bijvoorbeeld een USB-stick. Gelukkig heb je hier een USB c adapter voor.

 

Wat is een USB c adapter?

Een USB c adapter zorgt ervoor dat het signaal vanuit je laptop, of in mijn geval een Macbook, word veranderd naar een ander signaal. Dit kan haast elk signaal zijn dat je wilt. Je kan een USB c adapter kopen die gaat naar een ethernet kabel zodat je je laptop kan aansluiten op een vast netwerk. Je kan ook een USB c adapter kopen zodat je een HDMI kabel kan aansluiten op je laptop. Zelf ga ik een USB c adapter kopen in combinatie met een ‘multiport dock’. Dat is eigenlijk een soort ‘docking-station’ met alles wat je ooit qua aansluiting nodig gaat hebben. Zo zitten er twee USB 'ports’ in, een HDMI, een SD, en een ethernet aansluiting. Meer dan dat ga ik niet nodig hebben. Zo weet ik zeker dat ik foto’s gemakkelijk op mijn laptop kan zetten en vervolgens deze kan verplaatsen op welke manier dan ook.

 

Gemakkelijk en online

Er zijn online tal van winkels waar je een USB c adapter kan kopen. Omdat ik verwacht dat ik eigenlijk alle mogelijke aansluitingen wel nodig ga hebben heb ik meteen voor alle opties gekozen. Je kan ook voor bijvoorbeeld alleen een HDMI of ethernet aansluiting gaan, maar dan moet je meerdere USB c adapters meenemen. Voor mij was de keuze snel gemaakt. Ondertussen ben ik hartstikke blij met mijn aankoop. Ik ga bijna elke dag de natuur in, maak mijn foto’s, verplaats deze via Airdrop naar mijn laptop om vervolgens op een USB te zetten. Zo makkelijk kan het zijn.

Gerelaaterde artikelen

Maak het persoonlijk met fotowanden

Fotowanden zijn de perfecte manier om je huis een persoonlijke touch te geven. Het is alsof je een...

Wat zijn dynamische energiecontracten

In de wereld van energievoorziening is er een trend die steeds meer de aandacht trekt: dynamische energieprijzen. Maar...

Waarom elke zzp’er slim moet zijn met geld

In de dynamische wereld van een zelfstandige zonder personeel (zzp’er) is het essentieel om slim om te gaan...

Waarom goede verpakking essentieel is voor veilige verzending

Tegenwoordig is het verzenden van pakketten niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Of je nu...