Alles wat je moet weten over Toscaanse Jasmijn

Date:

Delen:

De Toscaanse Jasmijn, ook wel de sterjasmijn genoemd, is een erg populaire plant voor menig tuin, balkon of terras. Dit komt doordat de plant ‘s zomers prachtige, stervormige bloemen geeft en ‘s winters haar mooie donkergroene bladeren behoudt. Het is een klimplant die gemakkelijk te verzorgen is en die gemakkelijk en snel op een pergola, muur of schutting klimt. De Toscaanse Jasmijn plant is dan ook de ideale ‘accessoire’ om jouw tuin mee op te fleuren, zelfs in de winter. Overweeg jij de Toscaanse Jasmijn in je tuin, op je balkon of op je terras te planten? Lees dan snel verder, want in dit blog lees je alles wat je zou moeten weten over de Toscaanse Jasmijn plant! 

 

Over Toscaanse Jasmijn

De Toscaanse Jasmijn plant is op te delen in drie verschillende soorten

  1. Star of Toscane (Toscaanse Jasmijn met gele bloemen)

  2. Star of Sicily (Toscaanse Jasmijn met roze bloemen)

  3. Trachelospermum Jasminoides (Toscaanse Jasmijn met witte bloemen).

 

Al deze drie plantensoorten hebben dezelfde mooie, stervormige bloemen met heerlijke geuren. Wel verschilt per soort de kleur en de geur van de bloem. De planten groeien erg snel, klimmen (met een beetje hulp in de beginfase) gemakkelijk omhoog en blijven ‘s winters mooi groen. De Toscaanse Jasmijn verliest namelijk ‘s winters haar bladeren niet. 

De klimplant behoudt niet alleen haar mooie bladeren in de winter, maar blijft ook erg sterk. De plant is namelijk bestand tegen temperaturen van tot wel -10 graden Celcius! Wordt het ‘s winters kouder dan dat? Dan kun je de jasmijn buiten afdekken met een deken of jute zak, om bevriezing of uitdroging van de wortels te voorkomen. 

Het planten van de Toscaanse Jasmijn

Deze mooie klimplant zet je het beste neer op een zonnige plek waar de plant beschermd is tegen koude wind, zoals tegen een muur die veel zon krijgt. De plant heeft voldoende aan een tuinaarde met extra voeding bij het planten. Wil je de plant omhoog laten klimmen? Zorg dan dat je de Jasmijn plant in de beginfase even helpt met het klimmen, door de takken aan de zijkant van de plant te bevestigen aan een klimrek. 

 

Het verzorgen van de Toscaanse Jasmijn

De Toscaanse Jasmijn plant is gemakkelijk te verzorgen; tijdens de koude winterdagen is het voldoende om de plant één keer in de winterperiode water te geven. Op warmere en drogere zomerdagen, heeft de plant wat meer water nodig. Bemesten is met deze plant alleen nodig wanneer de bodem begint uit te drogen. 

Gerelaaterde artikelen

De vrijheid van fietsen in de natuur

Fietsen is niet alleen een geweldige manier om fit te blijven, maar het biedt ook een unieke mogelijkheid...

Waar moet je rekening mee houden bij het aanschaffen van een elektrische fiets?

  De laatste jaren worden er veel elektrische fietsen verkocht en dat is zeker niet vreemd. België staat bekend...

Voor vissen op karper heb je een karperhengel nodig!

Vissen op karpers is een populaire activiteit onder sportvissers. Karpers zijn grote en sterke vissen die een uitdaging...

Waarvoor kun je EPDM lijm gebruiken?

Lijm heeft vele voordelen. Het is een sterke verbinding die gemakkelijk te maken is en het kan ook...