Fotografie

Date:

Delen:

Sommige mensen doen het als hobby en sommige hebben het als echte baan, fotograferen. Voor fotografie is inzicht en creativiteit belangrijk. Ook moet je een beetje technisch zijn aangelegd want er zijn heel wat verschillende camera’s, lenzen en opzetstukken waar je mee aan de slag kan als je kiest voor het fotograferen. Beginnen met fotograferen kan op een aantal manieren. Je kan met je eigen kennis aan de slag gaan en gewoon een camera kopen en kijken hoe ver je komt. Je kan een opleiding volgen waarin je alle tips en tricks van het vak leert. Of je kies voor een eenmalige cursus waarin je voornamelijk de basis van het fotograferen zal leren. Als eerst is kennis over de verschillende soorten camera’s erg handig!

Compact camera

We beginnen met de compact camera, dit is de meest handzame en eenvoudige camera op de markt. De camera is vooral gericht op gebruiksgemak. Bij een compact camera heb je geen mogelijkheid om van objectief te wisselen, maar ondanks dat de lens niet verwisselbaar is, heeft de camera meestal wel een groot optisch bereik. Dit is ook meteen het voordeel van de fotocamera t.o.v. de smartphone. Bij die laatste heb je namelijk vaak alleen maar een digitale zoom, die ten koste gaat van je fotokwaliteit. Met de optische zoom van de compact camera heb je geen last van kwaliteitsverlies. Door de velen voorgeprogrammeerde instellingen maakt dit het voor de beginnende fotograaf een stuk gemakkelijker om mooie plaatjes te schieten. De compact camera is dus eigenlijk ontwikkeld om het fotograferen zo eenvoudig mogelijk te maken. Ben je een beginnende fotograaf en wil je op een simpele manier fotograferen, zonder veel mee te slepen en met meer zoom-mogelijkheden dan je smartphone, dan is een compact camera een prima keuze.

Spiegelreflexcamera en systeemcamera

In het wat hogere klassement kom je de spiegelreflexcamera en systeemcamera tegen. Dit zijn beide camera’s waarbij je kan wisselen van verschillende objectieven en hierbij kan je ook zelf controle over de instellingen. Het verschil tussen een systeemcamera en een spiegelreflex zit hem in de body. Een systeemcamera heeft, in tegenstelling tot de spiegelreflexcamera, geen spiegelhuis in de body. Hierdoor heeft de camera ook geen optische zoeker om door het objectief te kijken, maar een elektronische zoeker. Het voordeel hiervan is dat het beeld precies overeenkomt met het uiteindelijke beeld in de camera. De scherptediepte en eventuele effecten zijn dus direct zichtbaar.

Polaroids

Heel wat jaar geleden begon het fotograferen met polaroids. En dit is weer helemaal terug! Want wie vindt het nou niet leuk om gelijk je foto uitgeprint te krijgen zodra je hem hebt gemaakt. Tegenwoordig zijn er ook heel veel accessoires voor een polaroid foto zoals een photoflyer of branded photo frames. Dit is ook erg leuk voor bedrijven om bijvoorbeeld reclame mee te maken!

Volgend artikel

Gerelaaterde artikelen

Wat betekent gezelligheid en warmte voor jou?

Gezelligheid en warmte zijn twee dingen die iedereen op zijn eigen manier interpreteert. Voor sommigen is het de...

Waarom het slim is om linkbuilding en social media marketing uit te besteden

In de digitale wereld van vandaag is online zichtbaarheid van cruciaal belang. Het is niet meer genoeg om...

Hoe Naughty Beans je werkdag kan opvrolijken

Heb je ooit het gevoel gehad dat je dag gewoon niet kan beginnen zonder je ochtendritueel met koffie?...

Alle belangrijke soorten horeca apparatuur op een rijtje

Als je een bloeiende horecaonderneming runt of van plan bent er een te starten, weet je dat de...