Tips voor de verbouwing van de badkamer

Date:

Delen:

We zijn vaak bezig met de inrichting van ons huis. Er zijn veel tv-programma’s die te maken hebben met huizen en de inrichting daarvan en in veel verschillende soorten winkels vind je tegenwoordig spullen voor in huis. Maar meestal komt die aandacht voor het huis niet verder dan de ruimtes waar we visite ontvangen. De badkamer is een ruimte in huis die nog wel eens vergeten wordt. Een badkamer verbouwen is geen klus die je zomaar aangaat, maar ook deze ruimte verdient de nodige aandacht. De badkamer is dé plek waar je onder een warme douche stapt na een lange dag en waar je je ’s ochtends klaarmaakt om de dag te beginnen. Het is dan ook belangrijk dat je je prettig voelt in deze ruimte. Besteed jij het liefst zo min mogelijk tijd in de badkamer omdat deze echt niet meer van deze tijd is of simpelweg niet af is? Dan is dit het moment om deze ruimte eens flink onder handen te nemen.

 

Starten

Je wilt het project het liefst van tevoren in detail hebben uitgewerkt. Ga eerst eens na welke ruimte je nu precies hebt en of je deze ruimte wilt uitbreiden of behouden. Maak een plattegrond en zet alle afmetingen erbij. Daarna zet je jouw wensen en ideeën op papier en ga je na welke toepasbaar zijn in de ruimte die je hebt, en welke wensen je moet doorstrepen. Voor jonge gezinnen zal de badkamer bijvoorbeeld anders moeten worden ingericht dan voor ouderen. Een badkamer voor ouderen moet zo veilig mogelijk voor hen worden ingericht. Maak dan ook het liefst een plattegrond badkamer met inloopdouche, plaats extra handgrepen en zorg voor een stevige antislipmat. Wist je dat de douche in 1 dag als vervanging voor een bad geplaatst kan worden? Bedenk daarnaast wat voor spiegel je graag zou willen, waar je kleine spullen opbergt en welke stijl je wilt aanhouden.

 

Rekening houden met

De kosten van de verbouwing van je badkamer variëren natuurlijk enorm. Je kunt het project zo groot aanpakken als je zelf wilt. Van het strippen en opnieuw inrichten van de badkamer tot het vervangen van een paar losse elementen, het hangt natuurlijk helemaal af van je wensen en budget. In ieder geval is het belangrijk om rekening te houden met de ventilatie in de badkamer, vochtwering van wanden en plafonds en de dikte van het glas in de kozijnen. Daarnaast moet je bedenken op welke plekken je een wateraansluiting nodig hebt en of dat wel mogelijk is. Met een waterleidingsysteem kun je een installatie maken voor de wastafel, de douche, het bad en de radiator.

 

Tips

Een tip bij het verbouwen van de badkamer is het laten zitten van alle bruikbare materialen. Die kun je namelijk prima nog gebruiken in de nieuwe badkamer en dit scheelt een hoop geld. Als de tegels aan vervanging toe zijn, kun je deze ook laten zitten en er over heen tegelen. De wand zal op deze manier wel iets dikker worden, maar je bespaart er veel tijd en geld mee.

Gerelaaterde artikelen

Hoe en waar plaats je een beveiligingscamera?

In een wereld waarin veiligheid een steeds belangrijker onderdeel van ons dagelijks leven wordt, is het plaatsen van...

Houd energie voor je hobby

Met het ouder worden nemen de krachten af. Dat is helaas een feit. Je merkt dat halverwege de...

Muurcirkels: Oude meesters herleven bij Topdoek.nl!

De wereld van interieurdesign is altijd in beweging, maar sommige elementen blijven tijdloos en geliefd. Denk bijvoorbeeld aan...

Matten op maat bij Mattador

De vloer is eén van de belangrijkste aspecten van een ruimte. Het is niet alleen de basis van...