Kan je beter in noord of zuid Nederland op kampeervakantie?

Date:

Delen:

Nederland telt talloze kampeerlocaties. Van luxe campings met zwembad en sauna tot stadscampings waar je tussen het spoor en de snelweg je tentje kan opzetten. Er zijn ook grote regionale verschillen in kampeerlocaties en hoewel Zeeland en Friesland veel overeenkomsten hebben, is het toch leuk om te kijken naar de verschillen. Op die manier helpen we je om een keuze te maken voor je volgende kampeervakantie!

Zeeland: zee, zon en Duitsers

Zeeland grenst, de naam zegt het al, aan de zee. Tot de bouw van de deltawerken was voor heel zeeland de zee zeer dichtbij. Momenteel heeft Zeeland 650 kilometer kustlijn en ondanks het feit dat een deel van de provincie is afgesloten van de zee, is Zeeland nog steeds een provincie met veel water. Belangrijke waterwegen zoals de Schelde lopen door Zeeland naar de Noordzee. Daarnaast is Zeeland een zeer zonnige provincie. Zeeland kent het meeste aantal zonuren van heel Nederland met gemiddeld 10 tot 15% meer zonuren dan de rest van Nederland. Een camping in Zeeland is dus doorgaans goed vertoeven in de zomer, zeker als je een camping aan het water uitzoekt. Zeeland wordt veel bezocht door Duitse toeristen. Dit hoeft geen nadeel te zijn, maar het is wel goed om hier rekening mee te houden op het moment dat je lang op de camping wilt blijven staan en vriendschappelijk met de buren wilt omgaan.

Friesland: Zeilen, trots en historie

De Friezen kenmerken zich door de trots op hun provincie. Je moet ook niet raar opkijken als je veel Friese vlaggen ziet hangen op je bezoek naar Friesland. Daarnaast wordt er in de provincie traditioneel nog steeds veel Fries gesproken. Dit is geen dialect maar echt een aparte taal. De Friezen hebben ook nog steeds hun eigen sporten zoals het Fierljeppen en Skûtsjesilen. Mede door de enorme hoeveelheid binnenlands water is Friesland ook echt een toplocatie voor liefhebbers van de watersport. Waar Zeeland zich kenmerkt door grote open waterwegen heeft Friesland veel kleine meren en jachthavens. De ultieme kers op de taart is hierin het IJsselmeer, het Hegermeer en de Fluessen. Veel campings in Friesland grenzen dan ook aan jachthavens. Friesland is ook een provincie met een rijke historie. In Franeker is bijvoorbeeld het planetarium van Eise Eisinga zeker een bezoekje waard. Of bezoek anders eens het historische centrum van één van de kleine pittoreske steden. Mocht je in juli afreizen naar Friesland dan ben je op tijd voor het grote jaarlijkse evenement dat eerder werd genoemd: het Skûtsjesilen. Deze machtige zeilschepen zijn zeker de moeite waard om eens in actie te bewonderen.

Gerelaaterde artikelen

Jouw Perfecte Uitrusting voor Actieve Vakanties

Wanneer je op een actieve vakantie gaat, is het belangrijk om de juiste uitrusting te hebben. Van de...

Waarom biobrandstof zo belangrijk is voor een groene toekomst

Een van de meest veelbelovende alternatieven voor traditionele fossiele brandstoffen is biobrandstof. Productie biodiesel wordt geproduceerd uit organisch...

Ontdek de Wereld van BloggerMedia, Offshore Avonturen en Groene Vingers!

Heb je ooit het gevoel gehad dat je meer uit je vrije tijd wilt halen? Wil je nieuwe...

Droomreis door Nederland: Hollandse schatten en honingproeverijen!

Ben je klaar voor een onvergetelijke reis door ons prachtige kikkerlandje? In dit artikel nemen we je mee...