Bescherm je moestuin

Date:

Delen:

Hoewel niets kan garanderen dat je geen plaagproblemen in je moestuin zult hebben, zijn er enkele eenvoudige manieren om de plaagpopulatie te verminderen. Kortom, je wilt in de eerste plaats de omstandigheden vermijden die ongedierte in je tuin uitnodigen. Deze vijf tips helpen je planten gezond te houden.

Geef je planten de ruimte om te ademen

We hebben ons allemaal schuldig gemaakt aan het proberen om zoveel planten in te persen als er in een bepaalde ruimte passen (en nog wat). Dit geeft je een tijdelijk gevoel van overvloed, maar kan op de lange termijn gemakkelijk tot problemen leiden.

Het is van cruciaal belang dat je tuin regelmatig wat luchtcirculatie krijgt door een goede bries. Dicht opeengepakte planten zijn zeer uitnodigend voor het voeden van insecten die zowel beschutting tegen de hitte als beschutting tegen roofdieren genieten. Ze zullen daar hun gezin grootbrengen en hun weg naar buiten eten. Dus als je planten dicht bij elkaar staan heb je vaker last van ongedierte.

Water in de ochtend

Deze is altijd makkelijker gezegd dan gedaan, maar we moeten ons best doen. Geef indien mogelijk 's ochtends water. Dit biedt twee voordelen. Ten eerste zullen je planten goed gehydrateerd zijn wanneer het heetste deel van de dag aanbreekt. Ze zullen minder snel verwelken en gestrest raken. Dit maakt ze minder aantrekkelijk voor insectenplagen die jagen op gestreste planten.

Trek padden, kikkers en vogels naar je tuin

Maak je tuin uitnodigend voor dieren die zich tegoed doen aan insecten. Kikkers en padden staan ​​bovenaan die lijst. Soms is er alleen een kom met water nodig om ze uit te nodigen. Zet een paddenhuis neer en wacht af of iemand zijn intrek neemt. Vaak maken ze gewoon een kuil in de grond waar ze stilletjes wachten tot insecten eten voor het avondeten.

Vogels krijgen een slechte rap in de tuin. Ze eten en knabbelen aan de vruchten, maar ze eten ook hun deel van de insecten, die uitstekende eiwitbronnen zijn. U hoeft meestal geen moeite te doen om vogels naar je moestuin te lokken, zolang ze maar al in je tuin zijn. Als dat niet het geval is, moet je meer voedselbronnen voor ze planten en wat bomen en struiken als beschutting bieden. Ze houden niet van eten in de open lucht, zonder een plek in de buurt om zich te verbergen voor roofdieren. En net als hun medewerkers de padden, waarderen ze een bron van zoet water.

Rechter tegen de nuttige insecten

Soms is het moeilijk om te weten wie de goeden zijn. Niet elk insect komt naar je moestuin om je oogst te eten. Sommige zijn carnivoren die snel elke populatie van ongedierte zullen verminderen zoals geen pesticidespray dat zou kunnen. Ze dragen geen witte hoeden, dus je zult jezelf moeten leren hoe ze eruitzien. Dit omvat alle stadia van hun ontwikkeling. De lieveheersbeestje-nimf, is niet alleen mooi gezicht, maar het is een stofzuiger als het om bladluizen gaat. Je kunt ook spint bestrijden op een natuurlijke manier. Met roofmijt tegen spint.

Gerelaaterde artikelen

Hoe en waar plaats je een beveiligingscamera?

In een wereld waarin veiligheid een steeds belangrijker onderdeel van ons dagelijks leven wordt, is het plaatsen van...

Houd energie voor je hobby

Met het ouder worden nemen de krachten af. Dat is helaas een feit. Je merkt dat halverwege de...

Muurcirkels: Oude meesters herleven bij Topdoek.nl!

De wereld van interieurdesign is altijd in beweging, maar sommige elementen blijven tijdloos en geliefd. Denk bijvoorbeeld aan...

Matten op maat bij Mattador

De vloer is eén van de belangrijkste aspecten van een ruimte. Het is niet alleen de basis van...