Leuke planten voor binnen

Date:

Delen:

Leuke planten voor binnen

Je kent het wel, de dagen aftellen om op jezelf te wonen. Je wilde graag planten voor binnen bij je ouders thuis maar dat mocht niet. Nu hebben zij niks meer te vertellen. Op jezelf wonen heeft zoveel voordelen. Veel bepaal jezelf. Je kan je huis decoreren met planten of met andere meubels. Denk aan een leuke bank, of nieuwe stoelen. Een gekleurde koelkast misschien? Een huis die leuk gemeubileerd is brengt altijd al vrolijkheid met zich mee. Planten in je huis voor extra sfeer, of gewoon omdat je een plantenliefhebber bent. Je hebt zoveel verschillende soorten planten zo bestaat er een kamerplant schaduw  . Deze plant is handig want die kan in de schaduw. Naast dat er echte planten bestaan heb je ook nep planten, deze zijn gemaakt van plastic. Heb je geen groene vingers? Geen probleem. Dit soort planten hoef je niet te verzorgen. Het brengt gezelligheid mee en vaak zie je niet eens dat ze nep zijn. 

 

Soorten

Welke soorten planten voor binnen heb je allemaal? Een cactus is echt voor iedereen bedoeld. Deze plant heeft eens in de zoveel tijd een keer water nodig, geen groene vingers? Geen probleem de kans dat deze plant dood gaat is minimaal. Al met al zijn de planten die geen daglicht nodig hebben en weinig water het makkelijkst. Zo  heb je bijvoorbeeld planten die je aan het plafond hangen. Planten met een gekleurd bloemetje geeft enorm veel kleur. Roze, blauwe of paarse bloemen hoe leuk zijn die? Kamerplant schaduw heeft weinig verzorging nodig. Planten kunnen overal, in de badkamer. Op het aanrecht of gewoon in de woonkamer. Helemaal gek van planten? Dan is een kentia plant of een aglaonema. Een aglaonema is een plant met een leuk patroontje, dit geeft weer wat meer detail in je huis. 

De voor en nadelen

Voordelen van planten is dat het minder stress geeft, de kleur groen geeft rust waardoor je hersenen minder overprikkeld raken. Planten voor binnen zijn dus ideaal als je veel stress hebt. Verstopte neus? Een plant helpt daartegen. Planten nemen schadelijke stoffen op en breken die af. Zo voorkom je dat je verstopte neus erger kan worden. Heb je jonge kinderen die allergieën hebben? Ook een plant helpt daartegen. Voorkomen is beter dan genezen en daarom is een plant ook belangrijk. Het is namelijk bewezen dat kinderen die met planten in huis opgroeien minder te maken krijgt met allergieën. Lig jij vaak wakker? Vervelend maar hier kan een plant voor binnen je enorm mee helpen. Het kan zijn dat je te weinig zuurstof krijgt. Een kamerplant schaduw geeft zuurstof. Helaas kunnen planten wel veel werk met je mee geven, geen tijd? Nep planten zijn dan de oplossing.  

 

Gerelaaterde artikelen

Hoe en waar plaats je een beveiligingscamera?

In een wereld waarin veiligheid een steeds belangrijker onderdeel van ons dagelijks leven wordt, is het plaatsen van...

Houd energie voor je hobby

Met het ouder worden nemen de krachten af. Dat is helaas een feit. Je merkt dat halverwege de...

Muurcirkels: Oude meesters herleven bij Topdoek.nl!

De wereld van interieurdesign is altijd in beweging, maar sommige elementen blijven tijdloos en geliefd. Denk bijvoorbeeld aan...

Matten op maat bij Mattador

De vloer is eén van de belangrijkste aspecten van een ruimte. Het is niet alleen de basis van...