Hoe creëer je de mooiste natuur shots tijdens een incentive reis?

Date:

Delen:

Incentive reizen zijn natuurlijk voornamelijk bedoelt om personeel te belonen voor behaalde targets. Echter worden beelden van deze reizen ook steeds vaker ingezet om personeel te werven. Hiervoor is het natuurlijk super belangrijk dat er goed beeldmateriaal wordt geschoten tijdens de incentive reis. Een beeld zegt vaak meer dan honderd woorden. Hieronder een aantal tips voor het schieten van het beste beeldmateriaal. Bekijk ook hier diverse prachtige shots

Gebruik een drone 

Een drone is perfect geschikt om activiteiten en medewerkers vast te leggen tijdens een incentive reis. Het voordeel is dat je hier vaak de prachtige omgeving goed kunt vastleggen in combinatie met een grote groep mensen. Je krijgt vanuit een totaal ander perspectief een goed beeld van de omgeving en beleving. Daarnaast zijn personen vanwege de afstand vaak onherkenbaar in beeld. Een groot voordeel als je jouw geschoten materiaal wilt gaan gebruiken voor promotionele doeleinden.

Gebruik de juiste filters en speel met het licht 

Op de juiste manier omgaan met het licht is cruciaal om scherpe foto’s te schieten. Foto’s zijn snel overbelicht waardoor ze later moeilijk bruikbaar zijn. Vaak heb je op een fototoestel of drone ook de mogelijkheid om het licht te compenseren. Doe je dit echter te veel, dan wordt de foto ook onduidelijk. Afhankelijk van de zon, de wolken en de omgeving selecteer je daarom het juiste filter. Voor de omgeving kun je denken aan sneeuw, water of andere lichte objecten. Het filter zorgt ervoor dat je minder last hebt van deze weerkaatsing van het zonlicht. Bedenk bij het selecteren van het juiste filter of je juist de weerspiegeling in het water wilt zien, of het mooier is om door het water heen te kijken.

Schiet niet alleen statische foto’s

Voor groepen is een groepsfoto waar iedereen in een statische positie gaat staat natuurlijk een must. Echter zijn vaak de actiefoto’s veel leuker! Schiet daarom ook zeker beeldmateriaal tijdens activiteiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beelden tijdens teambuilding games waar je collega’s echt ziet samenwerken. Dit soort beelden zijn natuurlijk perfect om later te gebruiken en geven de sfeer tijdens de incentive reis goed weer.

Professionele fotograaf of collega? 

De belangrijkste tip is om goed na te denken over wie de foto’s gaat schieten. Vaak is er wel een collega met fotografie als hobby. Het is echter niet zo leuk als deze collega niet op de foto’s staat en minder mee kan doen met de activiteiten. Een externe professionele fotograaf is absoluut aan te raden. Voor incentives in het buitenland kan dit natuurlijk ook een lokale fotograaf zijn die op de leukste momenten van het incentive programma bijspringt.

Kijk voor inspiratie eens op Edgeplore.nl. Hier vind je prachtige natuurshots welke zijn geschoten tijdens diverse incentive reizen.

Gerelaaterde artikelen

Op vakantie in Nederland met een grote groep? Zo doe je dat!

De argumenten voor en tegen vakantie met een grote groep mensen zijn vaak sterk verhitte. Aan de ene...

Drie kindvriendelijke campings in Frankrijk waar elk gezinslid geniet

De vakantie moet een feest zijn voor het hele gezin. Gelukkig zijn er genoeg campings in Frankrijk waarbij...

Geniet van natuur en cultuur in Barcelona

Tijdens een reis zijn er altijd verschillende factoren waar je in het bepaalde gebied van kan genieten. Het...

Hoe plan je een leuke vakantie in eigen land?

Het is erg leuk om op vakantie te gaan. Daar is bijna iedereen het wel over eens. Daarom...