Zo creëer je een inspirerende thuiswerkplek

Date:

Delen:

De corona pandemie lijkt voor nu te zijn gaan liggen, en het land is weer sinds een aantal dagen open. Veel mensen worden weer op kantoor verwacht om daar te werken. Maar de afgelopen twee jaar heeft er ook voor gezorgd dat een groot aantal Nederlanders hebben gekozen voor banen die ze vanuit huis kunnen uitvoeren. Het aantal thuiswerkers is dan ook flink gestegen vergeleken met voor corona. Ben jij iemand die vanuit huis werkt? Dan weet je hoe belangrijk het is om een comfortabele werkplek te hebben zodat je gemotiveerd aan het werk kunt. In deze blog delen we een aantal tips hoe je een inspirerende werkplek in je woning kunt creëren. Lees dus gauw verder!

Kies een speciale plek in je huis

Op het eerste gezicht zouden veel mensen een werkplek in huis niet als inspirerend beschouwen. Veel mensen zien hun thuiskantoor zelfs als een noodzakelijk kwaad; een plek waar ze naartoe moeten om werktaken uit te voeren. Het is echter mogelijk om een inspirerende thuiskantoorruimte te creëren die je stimuleert en helpt om je werk gedaan te krijgen. Allereerst wil je hiervoor een geschikte plek in het huis voor uitkiezen. Heb je bijvoorbeeld een extra kamer in je woning? Dan is dat de ideale plek om daar een aparte werkruimte van te maken en deze helemaal in te richten naar jouw behoeften. Heb je dat niet? Dan kun je vast een hoekje in de woonkamer vrij maken om als werkplek te dienen. Het is overigens niet aan te raden om een werkplek in de slaapkamer te maken, omdat dat een plek van rust hoort te zijn.

Investeer in een mooi bureau en goede bureaustoel

Een standaard werkplek beschikt natuurlijk over een bureau en een bureaustoel. Een wit bureau oogt rustig en staat mooi in vrijwel elke ruimte. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een bruine houten bureau, of iets totaal anders. Dit hangt af van jouw persoonlijke smaak en interieurstijl. De bureaustoel is een belangrijke investering, zeker als je dagelijks veel uren achter je bureau maakt. Zorg er daarom voor dat je niet zomaar op een keukenstoel of krukje zit, maar juist kiest voor een comfortabele bureaustoel, om rugklachten te voorkomen.

Decoreer je werkplek met elementen die jou inspireren

Een inspirerende werkplek bevat een aantal elementen die je productiviteit en creativiteit stimuleren. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van posters, foto's, of kaarten met inspirerende teksten erop, en die boven het bureau hangen zodat je daar af en toe naar kunt kijken. Ook kun je op het bureau een of twee huisplanten neerzetten. Of als het uitzicht vanuit het raam mooi is en eentje waar je ver kunt kijken, dan is een bureau aan het raam ook een hele fijne plek om te werken. Ook dit hangt af van wat jij mooi vindt, en wat jou inspireert!

Gerelaaterde artikelen

Met een project in de tuin moet je zorgen voor een goede ondergrond

Wanneer je aan de slag gaat met het project in de tuin is het belangrijk om de juiste...

Praktische tips voor het ontwikkelen van een duurzame leefstijl.

We leven in een tijd waarin onze levensstijl steeds duurzamer wordt. Onze wereld is vol met middelen waarvan...

Tuinieren met planten: tips voor succes

Heb je altijd al planten in je tuin willen hebben, maar weet je niet goed hoe je dat...

Tips voor de verbouwing van de badkamer

We zijn vaak bezig met de inrichting van ons huis. Er zijn veel tv-programma’s die te maken hebben...