Waarom ook jij vandaag nog moet overstappen op groene zakelijke energie

Date:

Delen:

Een groot deel van de ondernemers in Nederland beschikt al over groene zakelijke energie. Het maakt niet uit of je een contract hebt voor grootzakelijke energie of dat je kleinzakelijke energie afneemt voor je bedrijf – in beide gevallen is het mogelijk om te kiezen voor groene stroom. Er is een duidelijke reden waarom steeds meer bedrijven hiervoor kiezen – zij willen over het algemeen allemaal een steentje bijdragen aan een betere en vooral groenere wereld. Wat hierbij mooi meegenomen is, is het feit dat je flink wat geld kunt besparen met duurzame stroom. In dit artikel lees je meer over de voordelen van groene zakelijke energie.

Groene energie is beter voor de wereld

Het grootste voordeel van groene stroom is natuurlijk dat het beter is voor het milieu en de wereld. Dat ligt aan een aantal zaken, waaronder de energieproductie. Bij de productie van grijze stroom komt er namelijk ontzettend veel CO2 vrij. Zoals je misschien wel weet, is CO2 een gas dat schadelijk is voor het milieu. Kijken we naar de manier hoe groene energie wordt opgewekt, dan zien we dat daar al veel minder CO2 bij vrij komt. Dat is dus al een positief punt. Daarnaast wordt grijze stroom gemaakt uit fossiele brandstoffen, zoals aardolie en steenkool. Dat zijn energiebronnen die op een dag op zullen zijn, waardoor er niets meer kan worden gemaakt met dergelijke bronnen. Bij groene energie voor je bedrijf zit dat net even anders – groene stroom wordt geproduceerd uit natuurlijke bronnen. Dat zijn bronnen die nooit op kunnen gaan, zoals de zon, het water en de wind. Kort samengevat is groene energie dus een stuk beter voor het milieu en de wereld dan grijze stroom.

Je kunt je eigen groene zakelijk energie opwekken

Wat ook heel prettig is aan groene energie is dat het een vorm van stroom is die je zelf op kunt wekken. In het geval van grijze stroom kan dat absoluut niet. Het opwekken van je eigen groene energie neemt een aantal voordelen met zich mee. Je bent bijvoorbeeld niet meer afhankelijk van wat er allemaal op de energiemarkt gebeurt. Gaan de prijzen van energie daar ineens flink omhoog dan merk je daar niet zoveel van. Je wekt immers je eigen groene stroom op. Daarnaast is het goed om te weten dat je met zakelijke zonnepanelen op een bepaald moment gratis stroom opwekt. Dat zit namelijk zo: je maakt een investering in zonnepanelen van een bepaald bedrag. Vervolgens maak je gebruik van gratis zonne-energie, aangezien zonnestralen niks kosten. Na een bepaald aantal jaren heb je de investering eruit omdat je al die tijd gebruik hebt gemaakt van gratis stroom. Uiteindelijk betaal je dus helemaal niks meer voor je zakelijke energie waardoor je heel wat goedkoper uit bent.

Groene zakelijke energie hoeft niet duur te zijn

Wist je dat groene zakelijke energie ook helemaal niet duur hoeft te zijn? Een van de redenen waarom mensen de overstap nog niet wagen, is omdat ze denken dat een groen energiecontract veel duurder is dan een grijs energiecontract. Gelukkig is dat vandaag de dag al een tijdje niet meer het geval. Er zijn net als bij grijze energiecontracten aanbiedingen en aantrekkelijke deals beschikbaar waarmee je flink wat korting op je energiecontract kunt scoren. Door te beginnen met zakelijk energie vergelijken ben je eigenlijk altijd het meest voordelig uit. Hierbij ga je aan de slag met een zakelijke energievergelijker die op basis van jouw jaarlijkse energieverbruik op zoek gaat naar een aantal passende deals. Uiteindelijk krijg je meerdere aanbiedingen te zien waaruit jij het beste passende energiecontract kiest. Dit kost je maar een paar minuten van de dag, dus je bent er absoluut niet veel tijd aan kwijt. Kort samengevat heb je dus eigenlijk vrijwel geen redenen meer om niet over te stappen op groene energie. Onthoud dat je er de wereld een beetje mooier mee maakt en dat je het terug gaat zien in je portemonnee en je hebt genoeg redenen om te kiezen voor groene zakelijke energie.

Gerelaaterde artikelen

Alles wat je moet weten over motor verzekeringen bij KNMV Verzekeringen

Of je nu een ervaren motorrijder bent of net je eerste motor hebt gekocht: het verzekeren van je...

Ruimtebesparende wonderen voor je kleine studeerkamer

Als je studeerkamer meer lijkt op een kledingkast waarin alles is gepropt, dan is het tijd voor verandering....

Geef je oude meubels een nieuw leven

Zijn je meubels toe aan een frisse look? Met houtverf voor meubels geef je jouw interieur gemakkelijk een...

Maak het persoonlijk met fotowanden

Fotowanden zijn de perfecte manier om je huis een persoonlijke touch te geven. Het is alsof je een...