Tips bij het opknappen van je tuin

Date:

Delen:

Het lekkere weer komt er weer aan en dat betekent: tuin tijd. Als je een tuin hebt is het natuurlijk heerlijk om met het lekkere weer tot in de late uurtjes buiten te kunnen borrelen. Daar moet je tuin natuurlijk wel klaar voor zijn. Wij geven je daarom graag alle tips hoe je je tuin zomer ready maakt waardoor je binnen no time weer buiten kunt genieten van de zon.

Overkapping tuin

Als de zon lekker in je tuin schijnt, ben je een geluksvogel. Dit is natuurlijk met elk huis en tuin weer anders. Zo kan je lekker zonnen en tot laat nog genieten van in de tuin zitten. Wel is het belangrijk dat je ook schaduw hebt, zo dat je niet altijd in de zon hoeft te zitten. Daarbij is het ook belangrijk dat je dit af en toe afwisselt, want op een gegeven moment wordt het te veel. Daarom is het hebben van een overkapping wel erg fijn. Een overkapping zorgt ervoor dat je ook op de hele hete dagen in Nederland het kan uit houden buiten. Ook is dit fijn voor als er een onverwacht regenbuitje valt, je alsnog de BBQ door kan laten gaan, maar dan in de overkapping tuin

Gezelligheid

Als je een dag buiten in de tuin gaat zitten, moet het er natuurlijk ook allemaal wel een beetje gezellig eruitzien. Dit doet iedereen op zijn eigen manier. De een houdt van een rustige tuin met wat meubels, terwijl de ander helemaal uitpakt met verschillende frutsels. Kijk voor inspiratie op Pinterest welke stijl er bij jou past, en genieten maar!

Geen tuin

Niet iedereen heeft natuurlijk de luxe om een tuin te hebben. Maar dit is niet de enige manier om buiten te chillen. Je kan er natuurlijk ook voor zorgen dat de veranda er mooi uit ziet zodat je daar je tijd kan doorbrengen wanneer het lekker weer is. Dit kan je namelijk ook nog zelf bouwen. Je hebt verschillende manieren hiervoor. Een douglas veranda wordt bijvoorbeeld gemaakt van onbehandeld duurzaam douglashout. Je zou dus wel kunnen zeggen dat een douglas veranda een goede optie is. Zorg voor wat gezelligheid met buiten accessoires zoals kaarsjes, schilderijen, een goed bankstel met een tafel, ga zo maar door. Zo creeer je toch een buiten hoekje bij je huis, zodat de mogelijkheid er altijd is om even buiten te kunnen zitten. Want naast dat het heerlijk is om van de zon te kunnen genieten, is het natuurlijk ook nog eens hartstikke gezond voor ons om buiten te zijn.

Woningnood

Gerelaaterde artikelen

Met een project in de tuin moet je zorgen voor een goede ondergrond

Wanneer je aan de slag gaat met het project in de tuin is het belangrijk om de juiste...

Praktische tips voor het ontwikkelen van een duurzame leefstijl.

We leven in een tijd waarin onze levensstijl steeds duurzamer wordt. Onze wereld is vol met middelen waarvan...

Tuinieren met planten: tips voor succes

Heb je altijd al planten in je tuin willen hebben, maar weet je niet goed hoe je dat...

Tips voor de verbouwing van de badkamer

We zijn vaak bezig met de inrichting van ons huis. Er zijn veel tv-programma’s die te maken hebben...