Een goedlopende website: tips

Date:

Delen:

Het aantal bezoekers op een website bepaalt meestal of een website wel of niet goed loopt. Maar uiteindelijk wordt het aantal bezoekers bepaalt door de plek die een website krijgt in de zoekresultaten. Om dit te optimaliseren moeten er meerdere stappen ondernomen worden, zonder deze stappen is de kans minimaal dat de zichtbaarheid omhoog gaat. Een website lanceren is de eerste stap, maar daarna is er nog een hoop werk te doen!

Het ontwerp

Zorg allereerst voor een goed uitziende website. Het ontwerp van een website werkt als een visitekaartje. Wanneer dit niet op orde is, is de content van de website vanzelf minder aantrekkelijk voor de klant. Dit uit handen geven is aan te raden. Ga met een designer om tafel om de wensen die je hebt te laten vertalen naar een mooie website. Een ontwerper kan ook goed bepalen welke dingen wel of niet werken. Hierdoor sla je waarschijnlijk een hoop obstakels over, vergeleken met wanneer je het heft in eigen handen zou nemen. Achter de schermen van de website geldt dit hetzelfde, je kan een beeld hebben van hoe de website zou moeten werken, maar degene die de website bouwt weet hier het meest over.

Goede google resultaten

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de website met een paar kern woorden in de zoekbalk op Google gevonden kan worden. Hier moeten een paar dingen voor gebeuren. Een internet marketing bureau kan hier heel goed bij helpen. Een voorbeeld is linkbuilding laten doen. Hierbij worden er teksten gegenereerd waarin links staan naar de desbetreffende site. Hierdoor bepaalt Google dat de website een waardevolle website is en plaatst de website vervolgens omhoog. Dit is natuurlijk de kort uitgelegde versie van hoe het werkt, maar het is wel belangrijk om dit te snappen.

Kloppende content

Zorg dat de content op de website overeenkomt met het doel en het publiek. Stel de vraag: is het duidelijk wat deze website wilt vertellen? Zo niet, zorg dan dat de content een helderder beeld geeft, dit kan bereikt worden door meer tekst of juist minder. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de woorden op de site worden verbonden aan de woorden die men intypt in de zoekbalk. Dus wanneer de content niet helemaal duidelijk is, zal Google de site ook minder snel omhoog plaatsen in de zoekresultaten. Een helder geformuleerde tekst op de pagina’s van de website is ontzettend belangrijk en ook iets wat goed uit te besteden valt, aan bijvoorbeeld een tekstschrijver.

Gerelaaterde artikelen

Zo bereid je je lichaam en geest voor op de winter

In het meest donkere en grauwe seizoen van de maand kan je lichaam wel wat extra liefde en...

Een verstopte riool in Haarlem, hoe los je dat op?

Wanneer je riool verstopt raakt moet je dit zo snel mogelijk oplossen. Een verstopte riool is niet alleen...

Deze producten moet je op je kantoor hebben liggen!

Nederland kan gezien worden als een ondernemersland. Zo heb je veel zzp’ers, maar ook veel grote BV’s en...

Een uitvaart kan je op diverse locaties organiseren

Een uitvaart is natuurlijk altijd een bijeenkomst met een bepaalde lading. Het is dan ook niet makkelijk om...