Waar moet je op letten als je op reis gaat?

Date:

Delen:

Het vliegtuig in, opstijgen, landen, het vliegtuig uitstappen en dan: het gevoel van even weg zijn, een van de meest fijne momenten die er is. Uit je natuurlijke habitat komen kan ontzettend bevrijdend gevoel zijn. Je laat alles wat bekend was achter je om nieuwe ervaringen te ondergaan. De een gaat twee weken weg, de ander een paar maanden, maar in alle gevallen is het belangrijk om te weten wat je op orde moet hebben zodra je het vliegtuig in gaat. In niet alle landen kun je zomaar een tijd lang verblijven.

Vaccinaties

Een van de belangrijkste dingen om te hebben wanneer je naar een ander land gaat, zeker in het oosten van de wereld, zijn vaccinaties. In veel landen is het halen van een vaccinatie niet verplicht, maar dat is geen reden om het niet te doen. De vaccinaties zijn er ook niet voor niets en je lichaam is waarschijnlijk niet echt bestand tegen de ziektes waarvoor je gevaccineerd wordt dus het is verstandig om te vaccinaties te nemen, het in ieder geval goed te overwegen voordat je gaat.

Visum aanvragen doen

Als je een langere tijd in een land denkt te gaan verblijven, is het moeten aanvragen van een visum vaak noodzakelijk. Het laatste dat je wilt, is op het vliegveld staan en het land niet in kunnen omdat je niet de juiste papieren bij je hebt. Nu is de kans klein dat dat gebeurt, wanneer je goed onderzoek hebt gedaan. Maar je hebt vaker een visum nodig dan je denkt, gelukkig kun je deze makkelijk aanvragen. Een visum Suriname of een esta aanvragen kan zelfs online. Samen met dit visum is het wel nodig om andere documenten ook op zak te hebben om te kunnen laten zien.

Regels in een land

Elk land heeft een eigen cultuur, gedragsregels horen hierbij. Deze zijn vaak heel anders dan het land waar wij in wonen. In Nederland zijn de mensen vaak vrij direct en mondig, we gaan een discussie meestal niet uit de weg, zelfs als je jezelf als introvert beschouwd, is de kans groot dat je in een andere cultuur nog als direct wordt gezien. In landen zoals Thailand of Vietnam, in het oosten in het algemeen ook wel, is deze vorm van aanspreken niet gepast. Je wordt er zelfs vervelend voor aangekeken. Waar hier een discussie over de koning of politiek heel normaal is, kun je dat daar beter niet doen. Ook is gezichtsverlies iets wat men uit de weg gaat, dit heeft als gevolg dat mensen daar niet graag zich over negatieve dingen uitlaten.

Gerelaaterde artikelen

Drie kindvriendelijke campings in Frankrijk waar elk gezinslid geniet

De vakantie moet een feest zijn voor het hele gezin. Gelukkig zijn er genoeg campings in Frankrijk waarbij...

Geniet van natuur en cultuur in Barcelona

Tijdens een reis zijn er altijd verschillende factoren waar je in het bepaalde gebied van kan genieten. Het...

Hoe plan je een leuke vakantie in eigen land?

Het is erg leuk om op vakantie te gaan. Daar is bijna iedereen het wel over eens. Daarom...

3 dagen in Barcelona – budgetroute + tips!

Een bezoek van drie dagen aan de fantastische stad Barcelona is natuurlijk niet genoeg om alles te zien...