Het kopen van de juiste kas

Date:

Delen:

We gaan allemaal steeds duurzamer denken. Dat zien we ook terug in onze aankopen. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van tweedehands producten. Want sommige producten zijn nog gewoon heel goed als je ze tweedehands koopt. Het scheelt voor jezelf natuurlijk wat geld en voor de natuur en de omgeving is het ook beter. En zo worden ook minder materialen weggegooid wat ook weer een positief effect heeft. Vooral voor aankopen die best wel groot zijn, is het soms fijn om eerst een tweedehands versie te kopen. Denk bijvoorbeeld aan een tweedehands kas. Het is natuurlijk nog al een aankoop en dan is het wel fijn om op je gemak onderzoek te doen naar wat goed is en jezelf het een en ander te besparen tijdens de koop. Maar waar moet je eigenlijk op letten wanneer je een (tweedehands) kas gaat aanschaffen? Wij zetten het voor je op een rijtje zodat je een wel overwogen keuze kan maken. 

 

Waar jij op moet letten wanneer je een (tweedehands) kas gaat kopen!

  1. Keuzehulp ‘Kies uw kas’

Maak gebruik van de keuzehulp ‘Kies uw kas’. Na het beantwoorden van enkele eenvoudige vragen vindt u direct de kassen die voor u interessant zijn.En dat is natuurlijk heel handig. Want zo krijg je al gelijk een goed advies voor wat jou handig is. Vanuit daar kan je nog gerichter gaan zoeken!

  1. Gebruik van de kas

Bepaal waarvoor u de kas wenst te gebruiken. Wat wenst u te kweken? Maakt de kas onderdeel uit van uw siertuin of wordt de kas bij een moestuinvereniging geplaatst? Wilt u in de kas alleen kweken of kweken combineren met loungen?

Wat te kweken in een kas

Kruiden en lage gewassen als sla kunt u kweken in een lage kas zoals een broeikas of patiokas. Klimmende gewassen als tomaten en komkommers hebben hoogte nodig en worden gekweekt in een tuinkas, muurkas, folietunnel of tunnelkas.

Kassen voor de praktische kweker

De tuinkassen Popular en Universal zijn bij uitstek geschikt voor de praktische kweker, beide modellen zijn oersterk, duurzaam en bieden veel vierkante meters voor een scherpe prijs. Ook zijn folietunnels en tunnelkassen een goede keuze voor de praktische kweker. Deze bieden ook veel kweekruimte voor een scherpe prijs, echter zijn folietunnels of tunnelkassen niet zo duurzaam als aluminium tuin- of muurkassen welke tientallen jaren meegaan.

Heeft u een kleiner budget of wenst u een kleinere kas? Kies dan voor een broeikas, patiokas of foliekas.

Een sieraad in de tuin

Indien de kas op een mooie plaats komt te staan in uw siertuin en dient op te gaan in de omgeving of juist een blikvanger te zijn kiest u voor een tuin- of muurkas. U heeft de keuze uit verschillende modellen, maten en kleuren. Voor een klassieke look is voor een aantal modellen een victoriaanse nok optioneel leverbaar.

Overwinteren

Koopt u een kas met als doel planten te laten overwinteren? Een polycarbonaat kas heeft de hoogste isolatiewaarde. U kunt in een kas tijdens de winter noppenfolie aanbrengen voor extra isolatie. In een tuinkas of muurkas plaatst u noppenfolie eenvoudig met behulp van snapshots.

Kweken en loungen

Wenst u, naast het kweken, ook te ontspannen? Mogelijk is een tuinkamer iets voor u. De tuin wordt een heerlijke plek om je in terug te trekken en te genieten van de natuur en de rust.

Gerelaaterde artikelen

Wasmiddel en Interprox Ragers: Een Frisse Combinatie voor een Gezond Leven

De voordelen van het gebruik van wasmiddel Wasmiddel is een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven. Het helpt ons...

Stap voor stap je eigen webshop met magazijn opstarten

Het opstarten van een eigen webwinkel met magazijn is geen kleine onderneming. Maar als je de juiste stappen...

Het stoerste kinderfeestje voor jouw zoon!

Kinderfeestjes, het zijn af en toe dingen waar je niet te lang over na wilt denken. Maar het...

Jouw auto verkopen en een nieuwe kopen? Zo pak je dat aan!

Als je overweegt om je auto te verkopen of om er een te kopen, ben je misschien overwelmed...