Klussen is werken

Date:

Delen:

Veel mensen gebruiken het weekend om eens even wat klusjes rondom het huis op te knappen. Maar het weekend? Dat is toch voor de ontspanning? Nou voor sommige mensen is het uitvoeren van klusjes inderdaad ontspannend, voor anderen is het werk. Daar vertel ik je zo meer over. Maar laten we beginnen bij het begin. Voor bepaalde klussen, heb je wat vaardigheden nodig.

Weg met die linkerhanden

Sommige mensen krijgen al vanaf een jonge leeftijd tips over hoe te werk gaan met gereedschap, anderen moeten het helemaal zelf uitzoeken. Ben jij niet zo handig aangelegd? Niet getreurd! Je kan heel makkelijk een cursus boeken. Er zijn verschillende cursussen beschikbaar die jou de kneepjes van het klussen of een specifiek aspect hiervan, aanleren. Dus kijk eens op internet rond wat er in jouw omgeving gedoceerd wordt en doe je linkerhanden vandaag nog weg!

Rondom je eigen huis

Bij ieder huis treedt er op den duur slijtage op. Als dit maar weinig is en je het in principe zelf op kan lossen, doe je dat misschien liever dan dat je iemand inhuurt. Dit kan immers veel in de kosten schelen. Maak minstens eens per jaar een ronde door en om het huis en check wat eraan scheelt en hoe dit eventueel op te lossen valt. Zo heb je het meeste plezier van je huis op de lange termijn.

Voor een ander

Maar het kan ook zo zijn dat je klust voor je werk. In principe is het uitvoeren van klussen ook werk maar ik heb het over het soort klussen waar je ook wat mee verdient, bijvoorbeeld wanneer je dit op ZZP basis doet. Of, wilt gaat doen. In dat geval moet je je goed voorbereiden op deze stap in je carrière. Je moet een hoop dingen regelen en niet op de laatste plaats wil je goed handgereedschap bestellen zodat je van je spullen op aan kan, zo kan je bij Bouwmaat.nl een goede steenbeitel online kopen.

Klussen als werk

Wellicht doe je allerlei verschillende klusjes of misschien richt je je juist op een specifiek soort opdrachten. Dit en meer moet je voor jezelf beslissen. Word jij de algemene klusjesman die iedereen voor van alles kan bellen, of specialiseer je jezelf en daarmee jouw eigen ZZP bedrijf in iets specifieks? Wat heb je daarvoor nodig en hoe zet je zoiets op. Gelukkig zijn er ook op dit gebied allerlei cursussen te volgen die jou een boost kunnen geven op jouw pad als Zzp’er.

Gerelaaterde artikelen

Hoe en waar plaats je een beveiligingscamera?

In een wereld waarin veiligheid een steeds belangrijker onderdeel van ons dagelijks leven wordt, is het plaatsen van...

Houd energie voor je hobby

Met het ouder worden nemen de krachten af. Dat is helaas een feit. Je merkt dat halverwege de...

Muurcirkels: Oude meesters herleven bij Topdoek.nl!

De wereld van interieurdesign is altijd in beweging, maar sommige elementen blijven tijdloos en geliefd. Denk bijvoorbeeld aan...

Matten op maat bij Mattador

De vloer is eén van de belangrijkste aspecten van een ruimte. Het is niet alleen de basis van...