Reizen door Tanzania

Date:

Delen:

Tanzania is een prachtig land in Oost-Afrika met een rijke cultuur en geschiedenis. Het is vooral bekend om zijn wilde dieren, zoals leeuwen, olifanten en giraffen. Deze kun je bezoeken in de nationale parken. Ook kun je een bezoek brengen aan de historische stad Stone Town op het eiland Zanzibar en de iconische berg Kilimanjaro. Als je van plan bent om naar Tanzania te reizen, is het belangrijk om je goed voor te bereiden om het meeste uit je reis te halen. Hieronder vind je enkele belangrijke dingen die je nodig hebt om je reis naar Tanzania te plannen.

Papieren en gezondheid

Als Nederlander heb je een visum nodig om Tanzania binnen te komen. Dit visum kun je vooraf aanvragen bij de ambassade van Tanzania in Nederland, of bij aankomst op het vliegveld in Tanzania. Houd er rekening mee dat het visum bij aankomst duurder is dan wanneer je het vooraf aanvraagt. Daarnaast moet je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn na je vertrek uit Tanzania.

Er zijn een aantal reisvaccinaties aanbevolen voor reizen naar Tanzania, waaronder inentingen tegen gele koorts, hepatitis A en B, en buiktyfus. Daarnaast is het verstandig om malariatabletten te nemen, aangezien Tanzania een malariagebied is. Het is verstandig om hierover advies in te winnen bij een arts of bij de GGD. Verder is het belangrijk om je goed voor te bereiden op het verblijf in een land met een andere gezondheidszorg dan je gewend bent. Zorg ervoor dat je een goede reisverzekering hebt en neem voldoende medicijnen mee als je die gebruikt. Voor vaccinaties Tanzania kun je altijd even kijken op reisprik.nl.

Vervoer en verblijf

In Tanzania kun je gebruik maken van taxi's en bussen om je te verplaatsen. Het is verstandig om vooraf de tarieven af te spreken, omdat taxi's vaak geen meter hebben. Het is ook mogelijk om een auto te huren, maar houd er rekening mee dat de wegen niet altijd even goed onderhouden zijn en dat het verkeer soms chaotisch kan zijn.

Er zijn in Tanzania tal van accommodatiemogelijkheden, van eenvoudige hostels tot luxe lodges. Het is ook erg leuk om in het wild tussen de dieren in een bungalow te slapen. Het is verstandig om je accommodatie vooraf te boeken, zodat je zeker weet dat je een plek hebt om te verblijven. Houd er rekening mee dat de prijzen in het hoogseizoen hoger kunnen liggen en dat sommige accommodaties erg druk zijn en snel volgeboekt zijn. 

Gerelaaterde artikelen

Je motor online en direct verzekeren

Wanneer je een nieuwe motor wilt gaan kopen, is het belangrijk dat de motor verzekerd is. Het is...

Snel een auto huren, wat zijn de mogelijkheden?

Veel mensen die in grotere steden wonen bezitten geen auto. Dat heeft ermee te maken dat je, als...

Kan je beter in noord of zuid Nederland op kampeervakantie?

Nederland telt talloze kampeerlocaties. Van luxe campings met zwembad en sauna tot stadscampings waar je tussen het spoor...

Het huren van een boot tijdens je vakantie

Wanneer het vakantie is, is het natuurlijk leuk om enkele activiteiten te ondernemen. Als je dit van plan...