Vers koken: Griekse keuken

Date:

Delen:

Houd jij van koken? Dan is de winter, met alle feestdagen die daarbij horen, vast een leuk seizoen voor jou. Door alle sociale gelegenheden heb je namelijk heel veel mogelijkheden om jouw zelfgemaakte lekkernijen aan allemaal mensen voor te schotelen. Je specialisaties misschien, of juist nieuwe uitprobeersels. Het is leuk om te variëren met keukens uit verschillende landen. Probeer bijvoorbeeld eens de Griekse keuken. Zoals je ongetwijfeld wel weet als hobbychef, zijn goede producten de eerste stap naar een lekkere maaltijd. Oftewel: haal je ingrediënten op de juiste plek. 

Verfijnd Grieks

Waar je bijvoorbeeld aan kan denken om jouw gerechten net wat verfijnder te maken, is Griekse olijfolie. Als je dan Grieks gaat koken, hoort dat er eigenlijk wel bij. Bijvoorbeeld de vierge olijfolie van het Griekse eiland Samos. Het merk Agasto verkoopt deze olie. Dit product heeft zelfs prijzen gewonnen het is ook nog eens biologisch. Dat wil je wel proberen, toch? Een ander product dat je ook wel in de supermarkt kan vinden, maar toch liever bij een speciaalzaak vandaan haalt is honing. Je kan namelijk echt verse honing vinden. Veel honing wordt verhit voor het in de pot gaat, en dan verliest de honing veel van de voedingsstoffen die erin zitten en blijft er voornamelijk veel suiker over. Bij rauwe honing is dit echter niet het geval. Rauwe honing komt direct van de honinggraat. Naast dat deze honing gezonder is, proef je die versheid ook nog eens terug! Rauwe honing online kopen gaat gemakkelijk bij Products for Home. 

Verse ingrediënten 

Voor overige ingrediënten zoals groenten en kruiden is het aan te raden om die bij groentewinkels en toko’s te halen. Of misschien heb je een goede biowinkel in de buurt zitten. Daar kan je vaak ook veel betere porties zelf samenstellen, omdat niet alles al voorverpakt is. En voor groenten en fruit bijvoorbeeld geldt juist niet dat ze van Griekste bodem moeten komen. Dan kan je beter lokaal kopen, dat is namelijk veel verser en ook duurzamer. Er zit ongetwijfeld een klein bedrijf bij jou in de buurt dat voedsel uit de regio verkoopt. Zoek dat eens uit! Over het algemeen geldt: hoe verser hoe beter, en hoe natuurlijker hoe beter. Dat komt allemaal ten goede van de smaak van jouw maaltijd. Dus geen kiloknallers of andere massaproductie; dat is geen duurzaam eten, zowel voor de wereld als voor jou zelf. Ga voor goed, natuurlijk, gezond en lekker. Wil je tot slot echt de maaltijd afmaken? Zorg dan voor mooie aankleding. Kleed de tafel gezellig aan, mooie glazen, sfeerverlichting en ga bijvoorbeeld voor wat extra's als bijenwas waxinelichtjes!

Gerelaaterde artikelen

De vrijheid van fietsen in de natuur

Fietsen is niet alleen een geweldige manier om fit te blijven, maar het biedt ook een unieke mogelijkheid...

Waar moet je rekening mee houden bij het aanschaffen van een elektrische fiets?

  De laatste jaren worden er veel elektrische fietsen verkocht en dat is zeker niet vreemd. België staat bekend...

Voor vissen op karper heb je een karperhengel nodig!

Vissen op karpers is een populaire activiteit onder sportvissers. Karpers zijn grote en sterke vissen die een uitdaging...

Waarvoor kun je EPDM lijm gebruiken?

Lijm heeft vele voordelen. Het is een sterke verbinding die gemakkelijk te maken is en het kan ook...