Zo bereid je je lichaam en geest voor op de winter

Date:

Delen:

In het meest donkere en grauwe seizoen van de maand kan je lichaam wel wat extra liefde en verzorging gebruiken, net als je geest trouwens. Veel mensen zijn juist in de winter (of de herfst) ziek of langdurige verkouden, en we spreken niet voor niets van een heuse winterdip. Daarmee wordt de seizoensgebonden depressie of neerslachtigheid bedoeld die veel mensen in de winter ervaren. Nu de dagen weer langzaam korter worden is het dan ook slim om even stil te staan bij wat je lichaam en geest nodig hebben, en langzaam een beetje te vertragen.

Mediteren

Een van de dingen die je geest goed kan helpen om meer rust te ervaren is mediteren. En juist de winter is de perfecte periode om daarmee te starten. In dit seizoen zijn mensen namelijk van nature al meer in zichzelf gekeerd. We spreken dan ook van een seizoen voor reflectie. Begin met enkele minuten per dag en breidt dit uit tot minstens een kwartiertje. Je zult merken dat je er al na enkele dagen profijt van hebt.

Slik de juiste supplementen

Om je weerstand een handje te helpen kun je ervoor kiezen enkele supplementen te slikken. Vitamine C kopen zijn natuurlijk de meest voor de hand liggende supplementen, want vitamine C is ontzettend belangrijk voor je weerstand. Daarnaast moet je zeker in de winter je vitamine D niveau in de gaten houden en kan ook de variant lactoferrine kopen een verstandige optie zijn. Zeker als je geen melkproducten drinkt kan je lichaam namelijk wel wat extra lactoferrine gebruiken.

Blijf in beweging

Een belangrijke reden voor een disbalans in zowel je fysieke als mentale gezondheid is natuurlijk een gebrek aan beweging. En laat de winter nu niet het meest ideale seizoen zijn om naar buiten te gaan om te gaan wandelen of hardlopen. Denk daarom met je lijf mee, en bepaal wat je ervoor nodig hebt om toch in beweging te blijven. Misschien is een yogamatje die je in de woonkamer kunt uitrollen of een abonnement op de sportschool een oplossing. En ook zwemmen kan ontzettend fijn zijn in de winter. In het water merk je immers niks van de lage temperatuur en het verkwikt enorm.

Ga voor gezonde voeding

Zeker in de winter kan je weerstand wat lager zijn dan normaal. Kies dan ook bewust voor gezonde voeding die je lichaam ondersteunt op alle vlakken. Verse groenten en fruit, hoogwaardige eiwitten, veel vezels en omega 3 is wat je nodig hebt om gezond te blijven. En in de winter is dat allemaal nét wat belangrijker dan in de zomer.

Gerelaaterde artikelen

Wat betekent gezelligheid en warmte voor jou?

Gezelligheid en warmte zijn twee dingen die iedereen op zijn eigen manier interpreteert. Voor sommigen is het de...

Waarom het slim is om linkbuilding en social media marketing uit te besteden

In de digitale wereld van vandaag is online zichtbaarheid van cruciaal belang. Het is niet meer genoeg om...

Hoe Naughty Beans je werkdag kan opvrolijken

Heb je ooit het gevoel gehad dat je dag gewoon niet kan beginnen zonder je ochtendritueel met koffie?...

Alle belangrijke soorten horeca apparatuur op een rijtje

Als je een bloeiende horecaonderneming runt of van plan bent er een te starten, weet je dat de...