Zowel dagelijks als tijdens je menstruatie een schoon gevoel van je intieme zone

Date:

Delen:

Elke vrouw kent het, het maandelijkse ongemak waar je telkens weer doorheen moet. Het gaat vaak ook nog eens gepaard met krampen en het liefst lig je de hele dag in bed met een fijne serie en een reep chocola. Natuurlijk wordt hier de menstruatie mee bedoeld, vrouwen zouden ervoor een medaille moeten krijgen. Alsof dit niet genoeg is, voelt het ook onprettig en onhygiënisch als je ongesteld bent.

Een andere factor is seks. Seks is fijn, maar niet altijd even goed voor de balans van je intieme zone. Het kan soms gebeuren dat je je wat minder fit voelt en daardoor je weerstand wat minder goed is. Daardoor ben je meer gevoelig om na de seks pH-graad balansverstoringen te ontwikkelen, met alle gevolgen van dien. Welke klachten het kan geven, lees je verder in dit artikel, maar er is hoop: er is namelijk een middel dat helpt om dit ongemak te voorkomen, het heet lactacyd.

Hoe het werkt

De vrouwelijke intieme zone heeft van nature een lage pH-graag, dit houdt het in balans. Als deze pH-graad te hoog wordt, kan dit een verstoring geven in het natuurlijke milieu van de intieme zone. Als dit gebeurt, kan er een vaginale infectie ontstaan en dit heeft als gevolg dat er een hoop ongemak wordt ervaren, zoals een sterke, onaangename geur of jeuk. Hier zit natuurlijk niemand op te wachten, maar het kan geen kwaad om extra lief voor je lijf te zijn en ervoor te zorgen dat er geen pH-balansverstoringen ontstaan. Daarvoor is Lactacyd ontwikkeld, een zeepvrije wasemulsie die dagelijks gebruikt kan worden onder de douche. Je kan lactacyd kopen bij de drogisterij, in het ‘vrouwelijke producten’ schap.

Fris de hele dag door

Als je dagelijks lactacyd gebruikt, hoef je je geen zorgen te maken om verstoringen in de pH-graad down under, want als je ergens niet op zit te wachten, dan is dat het wel. Stel je eens voor: je bent aan het daten met een leuke man/dame en de tijd is gekomen om elkaar wat beter te leren kennen. Dan wil je je toch wel fris en gezond voelen bij je intieme zone. Zie het als een soort probiotica voor je intieme delen. Velen nemen dagelijks probiotica om hun darmen in balans te houden, maar waarom dus niet extra lief zijn voor jezelf en zorgen dat je intieme delen goed in balans zijn? Je lichaam zal je dankbaar zijn. 

Gerelaaterde artikelen

Wat betekent gezelligheid en warmte voor jou?

Gezelligheid en warmte zijn twee dingen die iedereen op zijn eigen manier interpreteert. Voor sommigen is het de...

Waarom het slim is om linkbuilding en social media marketing uit te besteden

In de digitale wereld van vandaag is online zichtbaarheid van cruciaal belang. Het is niet meer genoeg om...

Hoe Naughty Beans je werkdag kan opvrolijken

Heb je ooit het gevoel gehad dat je dag gewoon niet kan beginnen zonder je ochtendritueel met koffie?...

Alle belangrijke soorten horeca apparatuur op een rijtje

Als je een bloeiende horecaonderneming runt of van plan bent er een te starten, weet je dat de...