3 dagen in Barcelona – budgetroute + tips!

Date:

Delen:

Een bezoek van drie dagen aan de fantastische stad Barcelona is natuurlijk niet genoeg om alles te zien wat de stad te bieden heeft. Maar je kunt alsnog heel veel doen in deze tijd! 

Zelf heb ik twee jaar in Barcelona gewoond en onlang bezocht ik de stad weer voor een aantal dagen. Ik verbaasde me hoeveel ik in die dagen kon bezoeken, ondanks de korte tijd. Omdat ik bekend was met de stad, kon ik eenvoudig een 3-daagse reisroute maken. Daarom heb ik deze gids opgesteld, om jouw korte Citytrip een succes te maken.

Kaart

Er is natuurlijk genoeg te doen in Barcelona. Door dat grote aanbod kan het lastig zijn om een keuze te maken. Het eerste wat je daarom moet doen als je in de stad bent is een Barcelona-kaart regelen. Met deze kaart kun je van veel kortingen genieten op verschillende activiteiten in de stad.

Strand

Wie aan een Stedentrip Spanje denkt, denkt natuurlijk aan strand. Als je van stranden houdt, moet je ook het strand van Barcelona bezoeken. Hoewel dit een erg toeristisch gebied is, is het strand een bezoek meer dan waard. Het strand ligt nabij het stadscentrum en is gemakkelijk te bereiken met de metro. Als je de drukte wil vermijden, kun je beter een kustplaatsje iets verderop bezoeken, zoals Bogatell. Daar is minder publiek. Het strand is een lekkere plek om te ontspannen, of leuke strandgames te spelen zoals volleybal. 

Sagrada Familia

Natuurlijk mag een bezoek aan dit meestwerwerk niet ontbreken. De Sagrada Familia staat op het lijstje van iedere toerist in Barcelona. Het is een indrukwekkend gezicht: een bouwwerk dat na honderd jaar nog steeds niet af is. Maar wees gewaarschuwd voor drukte. Mijn advies is het werk vroeg op de dag te bezoeken, wanneer het nog rustig is.

Parc Guell

Een andere highlight van Gaudi is Parc Guell, gelegen in de heuvels boven de wijk Gracia. Reken niet op bijzondere activiteiten in Parc Guell, maar geniet bovenal van het uitzicht, het landschap en de prachtige kunstwerken van Gaudi, zoals de salamander. Zelfs als je Gaudi niet leuk vindt, is een tripje naar Parc Guell voor het uitzicht een must.

Gratis wandeltocht

Wist je dat bijna ieder hsotel in Barcelona wel een gratis wandeltocht aanbiedt? Dit is een van de beste manieren om aan de stad te wennen. De gidsen nemen je mee naar een scala van interessante bezienswaardigheden in de stad, zodat je een goed gevoel van orientatie ontwikkelt. Ze vertellen je over de geschiedenis van de stad en de talloze verhalen tussen de gebouwen en straten. 

Montjuic

Een van mijn persoonlijke highlights is Montjuic. Dit gebied werd in 1992 gebruikt voor de Olympische Zomerspelen. Het is interessant om te zien wat er nog van over is. De belangrijskte attractie van deze plek is het kasteel bovenop de heuvel. De plaats herinnert ons aan de Catalaanse geschiedenis: dit is de plek waar koningen aanvallen op de stad afstootten, waar politieke gevangenen werden gehouden en zelfs geëxecuteerd! Montjuic is weg uit de drukte van de stad en een plek om aan de gekte te ontsnappen. Bovenop de heuvels gelegen geeft het je een goed zicht over de stad. 

Gerelaaterde artikelen

Jouw Perfecte Uitrusting voor Actieve Vakanties

Wanneer je op een actieve vakantie gaat, is het belangrijk om de juiste uitrusting te hebben. Van de...

Waarom biobrandstof zo belangrijk is voor een groene toekomst

Een van de meest veelbelovende alternatieven voor traditionele fossiele brandstoffen is biobrandstof. Productie biodiesel wordt geproduceerd uit organisch...

Ontdek de Wereld van BloggerMedia, Offshore Avonturen en Groene Vingers!

Heb je ooit het gevoel gehad dat je meer uit je vrije tijd wilt halen? Wil je nieuwe...

Droomreis door Nederland: Hollandse schatten en honingproeverijen!

Ben je klaar voor een onvergetelijke reis door ons prachtige kikkerlandje? In dit artikel nemen we je mee...