Een zonnedak

Date:

Delen:

Een zonnedak is eigenlijk een dak dat bestaat uit zonnedakpannen. En een zonnedakpan is een dakpan en een zonnepaneel in één. Het is anders dan een zonnepaneel, waarbij het grootste verschil is dat een zonnedakpan een bouwelement is op zichzelf. Een zonnepaneel is dat niet. Een zonnedak is zeker een goed alternatief voor zonnepanelen, omdat je met zonnedakpannen bijna niet kan zien dat deze op je dak geplaatst zijn. Ze sluiten namelijk naadloos aan op de vlakke dakpannen. Daarnaast zijn er nog meer voordelen verbonden aan een zonnedak met zonnedakpannen. Zo zijn de zonnedakpannen van hoge kwaliteit, hebben ze een hoog rendement, zijn ze betaalbaar en het zorgt voor waardevermeerdering van de woning. Zonnedakpannen zijn zowel geschikt voor nieuwbouw als voor renovatieprojecten. Misschien is je bestaande dak wel nodig aan vervanging toe. Het is dan een goed idee om na te denken over een zonnedak. Een andere oplossing voor zonnepanelen, is geïntegreerde zonnepanelen.

Geïntegreerde zonnepanelen

Geïntegreerde zonnepanelen zijn de oplossing voor iedereen die zonnepanelen wil, maar het niet mooi vindt om losse zonnepanelen te plaatsen. Dit is natuurlijk ook minder mooi, en daarom zijn er nu geïntegreerde zonnepanelen. Deze zonnepanelen worden direct in het dak geïntegreerd, waardoor de zonnepanelen eigenlijk als dakbedekking fungeren. Hierdoor ziet het dak er vanaf de buitenkant mooi uit, en is het bijna niet te zien dat er zonnepanelen op liggen. Net als bij een zonnedak met zonnedakpannen, sluiten de geïntegreerde zonnepanelen naadloos aan op de vlakke dakpannen. En ook aan de geïntegreerde zonnepanelen zijn een aantal voordelen verbonden.

Voordelen van geïntegreerde zonnepanelen

Allereerst zorgen deze zonnepanelen voor een betere ventilatie. Daarbij hebben ze een betere opbrengst, en ze maken het dak waterkerend, stormvast en sneeuwbestendig. Ook hoeven er weinig aanpassingen aan het dak te worden gedaan. Als laatste zijn ze onzichtbaar geïntegreerd in het dak, wat hierboven al benoemd is. Genoeg voordelen dus om deze zonnepanelen aan te schaffen, maar let op, ook deze zonnepanelen zijn alleen beschikbaar voor een nieuwbouwproject, of voor dakrenovaties. De verwachting is dat ze in de toekomst ook beschikbaar zijn voor al bestaande daken. En hoe lang kun je genieten van deze zonnepanelen? De verwachting is dat ze wel 40 jaar meegaan. Dit is dus behoorlijk lang, wat het voor veel mensen een goede investering maakt. Wil je meer informatie over de verschillende opties die er zijn voor zonnepanelen? Neem dan contact op met een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is!

Gerelaaterde artikelen

Jouw auto verkopen en een nieuwe kopen? Zo pak je dat aan!

Als je overweegt om je auto te verkopen of om er een te kopen, ben je misschien overwelmed...

Laat je huis stralen met een prachtige kunstkerstboom met lichtjes!

Kunstkerstbomen met lichtjes zijn in opkomst. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een kunstkerstboom in huis te halen,...

Waarvoor kun je EPDM lijm gebruiken?

Lijm heeft vele voordelen. Het is een sterke verbinding die gemakkelijk te maken is en het kan ook...

Verschillende manieren om je dieet aan te passen die veel invloed kunnen hebben op je gemoedstoestand

Er zijn veel mensen die experimenteren met hun voeding. Dat kan veel verschillende redenen hebben. Zo zijn er...