Wat hang jij eigenlijk voor de ramen?

Date:

Delen:

Wat betreft raambekleding is er tegenwoordig steeds meer mogelijk. Er wordt ook steeds meer aandacht aan besteed. Je hebt eindeloos veel mogelijkheden om de voor jou perfecte raambekleding te kiezen. Luxaflex, lamellen, rolluiken en gordijnen, het is allemaal prima mogelijk.  Gordijnen die alle stormen de afgelopen jaren heeft overleefd zijn wel plisse gordijnen. Ze zijn al jarenlang vaste gast bij de mensen thuis. En dat is niet voor niets, dat heeft zeker een goede reden.

Ze vouwen zich als een harmonica op als ze worden opgetrokken

Plissé gordijnen bestaan uit een laag gevouwen stof. Ze vouwen zich als een harmonica op als ze worden opgetrokken. Wat betreft dit type gordijn heb je echt heel erg veel te kiezen, zeker als het gaat om de kleur en de dichtheid van het gordijn. Plissé gordijnen zijn in elk geval altijd zeer stijlvol en strak. Bovendien staan de gordijnen bekend als zeer gebruiksvriendelijk. Dat wil zeggen dat ze gemakkelijk te bedienen zijn.

Bepaal zelf de mate van lichtinval en inkijk in de woning

Kies je voor plissé gordijnen, dan bepaal je helemaal zelf de mate van lichtinval en inkijk in jouw woning. Je kiest dan voor een top down model. Je kunt het plissé dan ook alleen aan de bovenkant openen. Doe je dat, dan heb je van inkijk amper nog last. Aan de andere kant kun jij zelf vanuit jouw huis wel prima nog naar buiten kijken. 

Plaats de gordijnen kort tegen het raam

Je kunt plissé gordijnen vaak gemakkelijk kort tegen het raam plaatsen.  Dat geeft ook nog eens een uitstekende isolatie, zeker vanwege de gevouwen structuur. Op die manier kun je met dit gordijn dus ook nog eens energie besparen. Wat echter vooral opvalt aan plissé gordijnen is dat het een gordijn is dat elke ruimte er meer sfeervol uit laat zien. En dat is ook erg belangrijk bij de keuze die je maakt voor een bepaald soort raambekleding. Kortom, het is zeker aan te raden om hier aandacht aan te besteden.

Sterke gelijkenissen met duettes gordijnen

Plissé gordijnen lijken veel op zogenaamde duettes. Toch zijn er wel degelijk veel verschillen. Dat is toch al aan de hand bij de keuze die je maakt voor gordijnen. Vaak lijken ze erg op elkaar en zijn de verschillen ogenschijnlijk gering. Ze zijn er wel degelijk. Laat je bij de keuze voor een bepaald soort gordijn dus altijd even bijpraten door professionals. Die kunnen je de verschillen op perfecte wijze uitleggen.

 

Gerelaaterde artikelen

Hoe en waar plaats je een beveiligingscamera?

In een wereld waarin veiligheid een steeds belangrijker onderdeel van ons dagelijks leven wordt, is het plaatsen van...

Houd energie voor je hobby

Met het ouder worden nemen de krachten af. Dat is helaas een feit. Je merkt dat halverwege de...

Muurcirkels: Oude meesters herleven bij Topdoek.nl!

De wereld van interieurdesign is altijd in beweging, maar sommige elementen blijven tijdloos en geliefd. Denk bijvoorbeeld aan...

Matten op maat bij Mattador

De vloer is eén van de belangrijkste aspecten van een ruimte. Het is niet alleen de basis van...