Een aangename tuin in elk seizoen

Date:

Delen:

De meeste mensen zitten graag in de tuin, maar niet onder alle omstandigheden. En het weer kan nogal wispelturig zijn. Daarom kan je je tuin zo inrichten dat je het makkelijker maakt om ook bij wat minder geschikt weer voor buiten zitten, toch lekker het terras op te gaan. Denk aan een overkapping bij regen, een windscherm voor gure dagen, en bescherming tegen de zon voor hartje zomer. Dat is natuurlijk allemaal logisch, maar hier toch even een paar handige toevoegingen aan je tuin op een rijtje. 

Verandazonwering

Een verandazonwering is heerlijk voor hete zomers. Je creëert er namelijk extra schaduw mee op je terras. Dus als je de héle dag in de zon zitten net iets te heftig vindt en ook een beetje beschut buiten wil kunnen zitten, is dit iets om te overwegen. De werking van een verandazonwering is vergelijkbaar met die van een zonnescherm. 

Windscherm

Als je veel last hebt van wind in je tuin is dat vervelend, want dat kan het onaangenaam maken om er te zitten door de lagere gevoelstemperatuur. Dan kan je een windscherm plaatsen, rondom je terras bijvoorbeeld. Er bestaan veel windschermen met verschillend design en materiaal, dus hoe zo’n scherm eruit ziet, bepaal je zelf. 

Lamellendaken

Lamellendaken, huh, wat is dat? Denk aan luxaflex, maar dan boven je terras. Het is namelijk een overkapping die je zelf kan instellen. Zo kan je onder je overkapping zowel in als uit de zon zitten. Je kan zelf namelijk de hoeveelheid zonlicht en de ventilatie aanpassen. Zo heb je een beetje controle over het weer in je eigen tuin. 

Schuifwanden

Als je niet zo’n definitieve constructie als windschermen in je tuin wil plaatsen, kan je ook nog kiezen voor schuifwanden. Ze doen namelijk hetzelfde als windschermen, alleen kan je ze ook gewoon open zetten, als het zomer is en windstil, of wanneer je lekker wil genieten van een verkoelend briesje op je terras. En zo heb je toch voor de wat frissere dagen een beschut plekje, en verleng je dus de seizoenen waarin je buiten kunt zitten. Als je de schuifwanden combineert met een overkapping, heb je bijna een soort uitbreiding van je huis! 

Er is natuurlijk nog veel en veel meer om je tuin aangenamer te maken in elk seizoen. Je kan je afvragen hoeveel tuin er nog van je tuin overblijft als je overal overkappingen en schermen neerzet. Denk daarom eerst goed na wat je allemaal in je tuin plaatst. Gewoon natuur is ook mooi, en natuur is waarom je eigenlijk in de eerste plaats naar buiten gaat, is het niet? 

Grote maten kleding

Gerelaaterde artikelen

Hoe en waar plaats je een beveiligingscamera?

In een wereld waarin veiligheid een steeds belangrijker onderdeel van ons dagelijks leven wordt, is het plaatsen van...

Houd energie voor je hobby

Met het ouder worden nemen de krachten af. Dat is helaas een feit. Je merkt dat halverwege de...

Muurcirkels: Oude meesters herleven bij Topdoek.nl!

De wereld van interieurdesign is altijd in beweging, maar sommige elementen blijven tijdloos en geliefd. Denk bijvoorbeeld aan...

Matten op maat bij Mattador

De vloer is eén van de belangrijkste aspecten van een ruimte. Het is niet alleen de basis van...