De interieurtrends van 2022

Date:

Delen:

Iedereen droomt wel is van een mooi ingericht en gestyled huis. Als je er zelf al wat verstand van hebt heb je daar een groot voordeel mee. Als je dit niet hebt kan je wat hebben aan onderstaande blog. Ik ga je namelijk vertellen hoe je jouw woning helemaal up to date krijgt volgens de trends van 2022. Interieur kan je in veel verschillende soorten categorieën onderverdelen. Denk bijvoorbeeld aan trends qua verf en behang. Maar ook aan meubel trends of trends voor de mooiste lampen. Lees snel verder om daarachter te komen!

Verf en behangtrends

Een groot deel van je interieur wordt bepaald en afgestemd op je muurkleuren. Een van de verftrends dit jaar is de kleur op de muur doortrekken op houten kozijnen en deuren. Zo krijg je één mooi geheel op de wand, en doordat alles mee geschilderd is krijgt de kleur een rustige uitstraling. Ook is de combinatie van een knalkleur en behang erg populair. Wel komt er dan vaak in het behang een klein tintje van de muurverf kleur terug. Zo wordt het helemaal een mooi geheel. De kleuren waarmee je dit jaar goed zit zijn natuurlijke tinten zoals beige, taupe, mosgroen en zachte pastels. Het zijn typische kleuren van Engelse cottages, waardoor de term cottagecore steeds vaker valt. Een paar mooie droogboeketten erbij en de kamer is compleet. Fotobehang van een mooi boeket bloemen of een uitvergrote bloem past hier ook erg mooi bij.

Lampen

Zonder lampen is je kamer natuurlijk niet af. Lampen van natuurlijke materialen zijn tijdloos en gewoon té mooi. Dus deze hangers blijven nog mooi even hangen in de nieuwste woontrends en in verschillende woonstijlen. Houtachtige lampen matchen goed in elk interieur en door hun eenvoud zijn ze zeer stijlvol. Het sfeervolle licht wat ze geven is absoluut ook een pluspunt. We zijn ook nog steeds gek op glazen lampen, bijvoorbeeld helder glas, maar ook de lampen van rookglas zijn erg populair in de verschillende woonstijlen. Ware eyecatchers die op zichzelf staand al prachtstukken zijn in je huis, want uit zijn ze ook al mooi.

Vloerkleden

En naast de bovenstaande tips kan er in 2022 ook echt geen groot vloerkleed in je huis ontbreken. Wat dacht je van een vintage vloerkleed in een juist wat modernere inrichting? Vintage vloerkleden kunnen een erg huiselijk en authentiek gevoel geven wat erg leuk kan staan. Wat in 2022 ook weer helemaal terug komt zijn de Perzische vloerkleden. Vorig jaar kon je misschien al geen genoeg krijgen van een Perzisch vloerkleed en dat is dit jaar niet anders!

Gerelaaterde artikelen

Groothandels en de verspreiding van PVC Vloeren

Groothandels spelen een cruciale rol in de verspreiding van PVC vloeren. Deze veelzijdige en duurzame vloeropties zijn enorm...

Metalen tuinhuisjes zijn duurzaam en weerbestendig

Metalen tuinhuisjes staan bekend om hun robuuste constructie en langdurige duurzaamheid. Deze tuinhuisjes zijn gemaakt van hoogwaardige metalen...

Hoe en waar plaats je een beveiligingscamera?

In een wereld waarin veiligheid een steeds belangrijker onderdeel van ons dagelijks leven wordt, is het plaatsen van...

Houd energie voor je hobby

Met het ouder worden nemen de krachten af. Dat is helaas een feit. Je merkt dat halverwege de...