Goed voor het milieu: radiatorfolie

Date:

Delen:

Elke dag wordt er gekeken naar nieuwe manieren en oplossingen om zo goed mogelijk voor de planeet te zijn. In de laatste jaren zijn er dan ook veel ideeën gekomen om in en rond het huis aanpassingen te doen, waardoor leven milieuvriendelijker wordt. Vaak komt er dan nog bij dat de aanpassingen zorgen voor minder dure gas, licht of elektriciteit. Eén van deze bedachte oplossingen is radiatorfolie.

Radiatorfolie

Radiatoren stralen warmte uit. Dit is niet alleen gericht naar de kamer toe. Warmte wordt namelijk ook uitgestraald naar de muur, waar het verloren gaat. Een warme muur verwarmt namelijk de kamer niet. Daarom is radiatorfolie uitgevonden. Radiatorfolie kan achter op een radiator worden geplakt. Dit weerkaatst de warme, waardoor dit niet verloren gaat in de muur. Naast radiatoren kunnen ook verwarmingsbuizen, ketels en boilers voorzien worden van folie.

Aanbrengen

Het aanbrengen van radiatorfolie is erg gemakkelijk om te doen. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden met dubbelzijdig tape of met supermagneten. In andere woorden, het kan zelf gemakkelijk gedaan worden zonder dat er weer allerlei mensen bij gehaald hoeven te worden. Radiatorfolie aanbrengen om een kolomradiator, bij een radiator onder de vensterbank of op de muur kan wat moeilijker zijn. Tonzon.nl heeft handige tips die kunnen helpen om het folie op de juiste plek te krijgen.

Het wordt niet aanbevolen om radiatorfolie op de muur te hebben. Hierbij wordt namelijk de bron niet aangepakt, maar draait alles om reflectie. Radiatorfolie reflecteert ongeveer 80% tot 90% van de warmtestraling, waardoor toch een kleine hoeveelheid warmte en energie verloren gaat. Wanneer het folie op de radiator zelf aangebracht wordt, wordt de warmtestraling met bijna 99% reduceert.

Voordelen

Maar waarom zou iemand kiezen voor radiatorfolie? De reden is dat er, door het folie, onnodig warmteverlies gestopt wordt. De radiator kan op deze manier op een efficiëntere manier de kamer verwarmen. Iemand hoeft daarom minder te stoken en minder energie te gebruiken om de kamer warm te krijgen. Dit is dus een stuk meer milieuvriendelijk dan een kamer waar veel energie in de muren trekt. De energie benodigd om de grondstoffen bij elkaar de rapen en de productie en transport van het folie is weinig. Dat is binnen enkele dagen weer terugverdiend, net zoals de prijs.

Hiernaast is radiatorfolie onzichtbaar. Omdat het aan de achterkant van de radiator gevestigd wordt, is het van buitenaf niet te zien.

In andere woorden, radiatorfolie helpt om het warmte te houden waar het hoort te zijn: in huis.

Gerelaaterde artikelen

Groothandels en de verspreiding van PVC Vloeren

Groothandels spelen een cruciale rol in de verspreiding van PVC vloeren. Deze veelzijdige en duurzame vloeropties zijn enorm...

Metalen tuinhuisjes zijn duurzaam en weerbestendig

Metalen tuinhuisjes staan bekend om hun robuuste constructie en langdurige duurzaamheid. Deze tuinhuisjes zijn gemaakt van hoogwaardige metalen...

Hoe en waar plaats je een beveiligingscamera?

In een wereld waarin veiligheid een steeds belangrijker onderdeel van ons dagelijks leven wordt, is het plaatsen van...

Houd energie voor je hobby

Met het ouder worden nemen de krachten af. Dat is helaas een feit. Je merkt dat halverwege de...