Haal je vandaag een wijn uit de wijnstreken van de oude of nieuwe wereld in huis?

Date:

Delen:

Als je jouw gasten wilt verrassen met een lekker wijntje of gewoon jezelf eens wilt verwennen dan kan je kiezen voor een wijn uit de oude wereld of een wijn uit de nieuwe wereld. Er zijn vele wijnstreken waar je uit kan kiezen. De oude wereld omvat onder andere Duitsland, Frankrijk, Italië, Marokko, Moldavië, Oostenrijk, Portugal, Slovenië en Spanje. De nieuwe wereld omvat onder andere Argentinië, Chili, Nieuw-Zeeland, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika. Het maakt niet uit of je opzoek bent naar een lekkere witte wijn, rosé wijn of een rode wijn. Ieder wijnland en de verschillende wijnstreken hebben heerlijke wijnen waar je uit kan kiezen. Of je nou zelf wilt genieten van een heerlijk wijntje, of je wilt er één cadeau doen als een geschenk, het maakt niet uit. Er is een uitgebreid aanbod en keuze op de markt uit verschillende wijnstreken.

De verschillende wijnstreken uit de oude wereld

Als je het hebt over wijnen uit wijnstreken uit de oude wereld dan heb je een ruime keuze. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een wijn uit Duitsland. Duitsland staat bekend om zijn witte wijnen, onder andere uit de Moezel regio. Frankrijk is natuurlijk het bekendste land uit de oude wereld. Frankrijk heeft vele wijnstreken, waaronder de beroemde Champagne, Bordeaux, Loire, Provence, Bourgogne en de Elzas. Waar dan ook ter wereld staan Franse wijnen hoog aangeschreven en het is een wijnland bij uitstek. Een misschien minder bekend land uit de oude wereld is Marokko. De meeste wijnen uit Marokko zijn rode wijn. Het land produceert al wijnen sinds 1500 voor Christus en Frankrijk investeert tegenwoordig veel geld in de Marokkaanse wijnbouw. Het is dus zeker de moeite waard om eens een fles Marokkaanse wijn aan te schaffen en jezelf te laten verbazen.

De verschillende wijnstreken uit de nieuwe wereld

Een land wat bekend staat om zijn heerlijke witte wijnen is Nieuw-Zeeland. Toch kan je ook heerlijke rode wijn uit dit land vinden. Marlborough is een van de bekendste wijnstreken voor prachtige witte sauvignon blanc wijnen. Chili is een land wat vele wijnstreken heeft en er worden wijnen geproduceerd van vele verschillende druivenrassen. De meest bekende wijn uit Chili is de Carmenère, deze rode wijn is niet voor niks de nationale trots van het land. 

Gerelaaterde artikelen

De vrijheid van fietsen in de natuur

Fietsen is niet alleen een geweldige manier om fit te blijven, maar het biedt ook een unieke mogelijkheid...

Waar moet je rekening mee houden bij het aanschaffen van een elektrische fiets?

  De laatste jaren worden er veel elektrische fietsen verkocht en dat is zeker niet vreemd. België staat bekend...

Voor vissen op karper heb je een karperhengel nodig!

Vissen op karpers is een populaire activiteit onder sportvissers. Karpers zijn grote en sterke vissen die een uitdaging...

Waarvoor kun je EPDM lijm gebruiken?

Lijm heeft vele voordelen. Het is een sterke verbinding die gemakkelijk te maken is en het kan ook...