Vliegtickets naar Istanbul in Turkije online kopen

Date:

Delen:

Op het moment dat je graag een stedentrip wilt boeken naar Istanbul in Turkije dan is het de moeite waard om je vliegtickets Istanbul online te kopen. Vliegtickets Turkije zijn online voordelig verkrijgbaar. Istanbul is de perfecte Turkse stad voor een stedentrip vanwege de rijke cultuur en geschiedenis. De stad heeft inmiddels het hart van vele mensen gestolen vanwege de veelzijdigheid en vele bezienswaardigheden. Je kan er zowel historische monumenten als moderne trekpleisters terugvinden en er is voor jong en oud altijd wel iets te beleven. Istanbul was vroeger de hoofdstad van het Ottomaanse en Byzantijnse Rijk. De naam was op dat moment Constantinopel. Tegenwoordig is het de grootste stad in Turkije en de invloed van de ligging tussen twee continenten zie je overal terug. In de loop der tijd is de stad uitgegroeid tot een metropool tussen West en Oost.

Wat kan je allemaal doen in Istanbul?

Er is in Istanbul veel te beleven en de stad bruist van de energie, heeft een prachtige architectuur te bieden en overal waar je komt vind je de geuren van eten terug uit de Aziatische, Europese en Turkse keuken. Je kan er vele Bazaars bezoeken, er is een bruisend nachtleven, vele moskeeën en je vindt overal een heerlijke spontane en warme sfeer terug op de straten. Deze metropool is gebouwd op zeven heuvels en je ziet overal een samenvloeiing van Europese en Aziatische culturen terug. De skyline is een mix van prachtige koepels, middeleeuwse torens, minaretten en moderne kantoorgebouwen.

Oosterse en Westerse invloeden

Oost en West zie je bijna overal wel samenvloeien, maar ondanks dit is er toch een echt Europees deel en een Aziatisch deel te vinden in de stad. Sultanahmet is de oudste en meest toeristische wijk. Deze wijk vind je terug in het Europese deel van er zijn vele imposante bezienswaardigheden te zien. Je kan niet om het snelle tempo van de westerse wereld heen in dit gedeelte. De wegen zijn vol met auto’s, er zijn drukke straten, trendy nachtclubs en chique winkels te vinden. Op het moment dat je de Bosporus oversteekt dan kom je terecht in het Aziatische gedeelte dat een stuk rustiger is. Het is hier tevens een stuk schoner en groener. De multiculturele mix van paleizen, het bruisende nachtleven, de goede restaurants en kunstzinnige hotels zijn de moeite waard om gezien te hebben.

Vliegvelden rondom deze Turkse stad

Istanbul heeft twee vliegvelden rondom de stad. De grootste is Istanbul Airport en is een grote internationale luchthaven dat is gelegen in het Europese gedeelte. Met een taxi ben je in 45 minuten in het stadscentrum. Daarnaast is er nog de kleinere luchthaven Istanbul Sabiha Gökcen.

Vorig artikelBlijf in beweging
Volgend artikelHet kan weer: festivals!

Gerelaaterde artikelen

Vaccinaties nodig voor je reis? Check eerst deze website!

Belagrijke informatie voor je de koffer inpakt Reizen kan een fantastische ervaring zijn die ons in contact brengt met...

Reizen door Tanzania

Tanzania is een prachtig land in Oost-Afrika met een rijke cultuur en geschiedenis. Het is vooral bekend om...

Je motor online en direct verzekeren

Wanneer je een nieuwe motor wilt gaan kopen, is het belangrijk dat de motor verzekerd is. Het is...

Snel een auto huren, wat zijn de mogelijkheden?

Veel mensen die in grotere steden wonen bezitten geen auto. Dat heeft ermee te maken dat je, als...