Het kan weer: festivals!

Date:

Delen:

Wat heerlijk. De zon schijnt weer, je kan weer lekker in het park zitten en de terrasjes mogen open. Hoor je de muziek al door de luidsprekers? Voel je de koude biertjes al op je lippen? Heb jij het meeschreeuwen met je favoriete band ook zo gemist? Het festival seizoen is geopend.

Goede voorbereiding

Het wordt natuurlijk enorm genieten, maar alleen als je goed voorbereid bent. Daarom hier enkele tips waarmee jouw feest fantastisch wordt.

Kampeerspullen

Natuurlijk te beginnen bij een tent. Kies bij voorkeur een tent die je makkelijk kunt opzetten, en check of hij echt waterdicht is! Neem altijd ook een rol ductape mee, hiermee kun je kleine gaatjes in je tent snel dichtplakken bij hoge nood. Ook als je denkt dat je tent gloed glanzend en nieuw is, kun je echt maar beter voorbereid zijn. Scherpe takken en steentjes beschadigen je tent snel, en een heel weekend op een nat luchtbed slapen is natuurlijk geen pretje als je al korte nachten maakt.

Dat brengt meteen het volgende punt met zich mee: test je luchtbed. Je gaat weinig slapen en lange dagen maken, investeer daarom in een luchtbed wat niet na een uur al lek is. Gun jezelf meer dan een matje op de stenen, echt, het is het waard. Bovendien gaat een goed luchtbed heel wat jaren mee. Vergeet ook vooral geen pomp mee te nemen!

Campinggas kun je meenemen als je langere tijd naar een festival gaat en niet elke dag wat wil kopen. Duurt je festival echter kort, dan kom je waarschijnlijk niet aan koken toe; er is immers heel wat lekkers te halen op de meeste festivals.

Ook belangrijk: een zaklampje. Natuurlijk zit er eentje op je telefoon, maar tijdens festivals gaat die telefoon toch snel leeg. Een zaklamp neemt weinig ruimte en gewicht in, en is toch verdomd handig als je ’s nachts naar de wc moet. Ook belangrijk: wc rollen! Je weet maar nooit, soms zijn ze er, soms zijn ze er niet.

Kleine handigheidjes

Denk aan een EHBO kitje, wat paracetamol, zonnebrandcrème en iets tegen de muggen. Als je al deze kleine spulletjes bij je hebt ga je net even wat lekkerder de week door.

Extra’s:

Altijd handig om extra handdoeken, sokken en ondergoed mee te nemen. Als je ruimte in je koffer of rugzak hebt, kun je die het beste volstoppen met deze dingen.

Alvast ontzettend veel plezier, en geniet er van!

Tijdens festivals worden vaak drugs gebruikt. Zoek bij verslaving hulp via deze behandeling drugsverslaving en schakel een professional in.

Gerelaaterde artikelen

Zelf gellak aanbrengen en verwijderen: tips en tricks voor thuisgebruik

Gellak is een populaire keuze voor nagelliefhebbers die op zoek zijn naar een langdurige, glanzende afwerking. Het aanbrengen...

Alles wat je moet weten over motor verzekeringen bij KNMV Verzekeringen

Of je nu een ervaren motorrijder bent of net je eerste motor hebt gekocht: het verzekeren van je...

Peuters en hun eerste stapjes

Het moment waarop je peuter zijn of haar eerste stapjes zet, is een mijlpaal die je niet snel...

Ruimtebesparende wonderen voor je kleine studeerkamer

Als je studeerkamer meer lijkt op een kledingkast waarin alles is gepropt, dan is het tijd voor verandering....