Restyle je woonkamer

Date:

Delen:

Heeft jouw woonkamer een opknapbeurt nodig? Dan is het goed om te weten waar je moet beginnen. In dit blog geef ik een paar tips over hoe je je woonkamer een nieuwe look kan geven.

Nieuwe vloer

Een nieuwe vloer kan heel veel veranderen aan de uitstraling van een kamer. Heb je bijvoorbeeld veel grijze en lichte tinten in je kamer? Dan kan een donker- of houtkleurige vloer veel warmte geven. Kies bijvoorbeeld voor een mooie laminaatvloer. Laminaat is erg praktisch en heeft de uitstraling van een parketvloer. Je kunt kiezen uit allerlei soorten kleuren en patronen, waardoor je de vloer helemaal naar jouw smaak kan leggen. Wanneer je het belangrijk vindt dat de vloer geluidsdicht is en warmte absorbeert zijn pvc vloeren misschien wel iets voor jou. Deze vloeren lijken heel erg op hout maar hebben minder onderhoudsbeurten nodig. Ook een pvc-vloer kan jouw woonkamer meer kleur en warmte geven.

Planten, planten en nog meer planten

Wanneer je je woonkamer een nieuwe look wilt geven, zijn planten dé oplossing. Planten zijn mooi, ze zorgen voor kleur in huis en geven een natuurlijke uitstraling aan je kamer. Wissel af tussen grote en kleine planten en koop verschillende soorten. Ook een mooie pot kan veel toevoegen aan de uitstraling van je woonkamer. Kijk bij het kopen van de nieuwe planten goed naar wat ze nodig hebben. Geef ze bijvoorbeeld genoeg water en zonlicht.

Boekenkast

Hou je veel van lezen? Dan kan het leuk zijn om een mooie boekenkast te kopen. Op die manier kun je makkelijk bij je boeken en heb je weer een mooi meubel voor in de woonkamer. Ben je niet zo’n fan van lezen, maar hou je wel veel van koken? Dan kun je er ook voor kiezen om een kookboekenrek te maken in de keuken. Superhandig voor wanneer je ’s avonds begint met koken en alle kookboeken bij elkaar hebt.

Verf de muren

Als je niet zoveel zin hebt in een hele verbouwing, maar tóch je kamer een andere uitstraling wilt geven, kun je er ook voor kiezen om de muren te verven. Rijd langs een bouwmarkt en kies de mooiste kleur uit voor op je muur. Op die manier kun je de woonkamer ook meer kleur of warmte geven.

Decoratie

Ten slotte werkt het ook altijd heel goed om de kamer te decoreren met foto’s, bloemen, kaartjes of mooie schalen. Hiervoor kun je kijken bij kleine boetiekjes of in een oude doos op zolder. Zoek eens wat mooie oude foto’s en hang ze op in een mooie lijst. Dit kan je woonkamer veel meer sfeer geven.

Gerelaaterde artikelen

Met een project in de tuin moet je zorgen voor een goede ondergrond

Wanneer je aan de slag gaat met het project in de tuin is het belangrijk om de juiste...

Praktische tips voor het ontwikkelen van een duurzame leefstijl.

We leven in een tijd waarin onze levensstijl steeds duurzamer wordt. Onze wereld is vol met middelen waarvan...

Tuinieren met planten: tips voor succes

Heb je altijd al planten in je tuin willen hebben, maar weet je niet goed hoe je dat...

Tips voor de verbouwing van de badkamer

We zijn vaak bezig met de inrichting van ons huis. Er zijn veel tv-programma’s die te maken hebben...