Restyle je woonkamer

Date:

Delen:

Heeft jouw woonkamer een opknapbeurt nodig? Dan is het goed om te weten waar je moet beginnen. In dit blog geef ik een paar tips over hoe je je woonkamer een nieuwe look kan geven.

Nieuwe vloer

Een nieuwe vloer kan heel veel veranderen aan de uitstraling van een kamer. Heb je bijvoorbeeld veel grijze en lichte tinten in je kamer? Dan kan een donker- of houtkleurige vloer veel warmte geven. Kies bijvoorbeeld voor een mooie laminaatvloer. Laminaat is erg praktisch en heeft de uitstraling van een parketvloer. Je kunt kiezen uit allerlei soorten kleuren en patronen, waardoor je de vloer helemaal naar jouw smaak kan leggen. Wanneer je het belangrijk vindt dat de vloer geluidsdicht is en warmte absorbeert zijn pvc vloeren misschien wel iets voor jou. Deze vloeren lijken heel erg op hout maar hebben minder onderhoudsbeurten nodig. Ook een pvc-vloer kan jouw woonkamer meer kleur en warmte geven.

Planten, planten en nog meer planten

Wanneer je je woonkamer een nieuwe look wilt geven, zijn planten dé oplossing. Planten zijn mooi, ze zorgen voor kleur in huis en geven een natuurlijke uitstraling aan je kamer. Wissel af tussen grote en kleine planten en koop verschillende soorten. Ook een mooie pot kan veel toevoegen aan de uitstraling van je woonkamer. Kijk bij het kopen van de nieuwe planten goed naar wat ze nodig hebben. Geef ze bijvoorbeeld genoeg water en zonlicht.

Boekenkast

Hou je veel van lezen? Dan kan het leuk zijn om een mooie boekenkast te kopen. Op die manier kun je makkelijk bij je boeken en heb je weer een mooi meubel voor in de woonkamer. Ben je niet zo’n fan van lezen, maar hou je wel veel van koken? Dan kun je er ook voor kiezen om een kookboekenrek te maken in de keuken. Superhandig voor wanneer je ’s avonds begint met koken en alle kookboeken bij elkaar hebt.

Verf de muren

Als je niet zoveel zin hebt in een hele verbouwing, maar tóch je kamer een andere uitstraling wilt geven, kun je er ook voor kiezen om de muren te verven. Rijd langs een bouwmarkt en kies de mooiste kleur uit voor op je muur. Op die manier kun je de woonkamer ook meer kleur of warmte geven.

Decoratie

Ten slotte werkt het ook altijd heel goed om de kamer te decoreren met foto’s, bloemen, kaartjes of mooie schalen. Hiervoor kun je kijken bij kleine boetiekjes of in een oude doos op zolder. Zoek eens wat mooie oude foto’s en hang ze op in een mooie lijst. Dit kan je woonkamer veel meer sfeer geven.

Gerelaaterde artikelen

Hoe en waar plaats je een beveiligingscamera?

In een wereld waarin veiligheid een steeds belangrijker onderdeel van ons dagelijks leven wordt, is het plaatsen van...

Houd energie voor je hobby

Met het ouder worden nemen de krachten af. Dat is helaas een feit. Je merkt dat halverwege de...

Muurcirkels: Oude meesters herleven bij Topdoek.nl!

De wereld van interieurdesign is altijd in beweging, maar sommige elementen blijven tijdloos en geliefd. Denk bijvoorbeeld aan...

Matten op maat bij Mattador

De vloer is eén van de belangrijkste aspecten van een ruimte. Het is niet alleen de basis van...