Redenen om te kiezen voor vitrage gordijnen in je woning

Date:

Delen:

Als je denkt aan raamdecoratie denk je al vrij snel aan gordijnen. Echter zijn er talloze opties in gordijnen en daarin ook de soorten, maten, kleuren maar ook de licht die er doorheen schijnt. Zo zijn vitrage gordijnen de gordijnen die nog aardig wat licht doorlaten maar toch het gevoel van privacy kunnen geven. Vitrage gordijnen worden ook wel een inbetween gordijnen genoemd. Ze zitten namelijk een beetje tussen volledig verduisterende gordijnen en geen gordijnen in. 

 

Wat zijn vitrage gordijnen?

Vitrage gordijnen zijn als het ware transparante gordijnen, er komt genoeg licht doorheen zodat je nog steeds een fijne atmosfeer hebt in je woning maar toch dat kleine beetje meer privacy. Vitrage gordijnen zijn er al heel lang en sinds kort zijn er dus ook inbetween gordijnen, dit zijn eigenlijk als het ware nog steeds vitrage gordijnen maar dan met net ietsje meer privacy en vaak in veel verschillende kleuren beschikbaar. Zo heb je dan geen overgordijnen meer nodig, natuurlijk kun je hier nog steeds wel voor kiezen. Een paar voordelen van vitrage gordijnen is dat je de kamer kan afschermen voor een veels te felle zon, maar toch nog naar buiten kan kijken. Als het regent kun je je ook hiervoor afsluiten van het slechte weer en toch een beetje genieten van het natuurlijke zonlicht. 

 

Vitrages kleden de kamer ook erg mooi aan. Het geeft net die finishing touch aan je interieur. Je kunt ze stijlen door ze naar de zijkant te hangen, ze open te houden of juist dicht te doen. Ook helpen vitrage tegen inkijk van je woning, maar nog wel het contact behouden met de buitenwereld. Ook zijn er verschillende mogelijkheden in de soort stof en de afwerking, zo kun je naadloze gordijnen kiezen waardoor je geen banen ziet. Ook zijn vitrages erg mooi te combineren met andere soorten raamdecoratie of bekleding. 

 

Soorten materialen

Er is zat keuze als het gaat om materiaalsoorten voor vitrage gordijnen. De meest voorkomende materialen die gebruikt worden zijn bijvoorbeeld polyester, katoen of linnen. Vaak worden de materialen gemengd om het juiste en gewenste resultaat te kunnen behalen. Omdat vitrages zo gemengd zijn en gemaakt kunnen worden zonder dat er naden of banen te zien zijn valt het gordijn ook een stuk mooier. Polyester wordt vaak gebruikt als er meer behoefte is aan een soepele en naadloze look, terwijl linnen juist iets natuurlijks en warmers weergeeft. 

Gerelaaterde artikelen

Hoe en waar plaats je een beveiligingscamera?

In een wereld waarin veiligheid een steeds belangrijker onderdeel van ons dagelijks leven wordt, is het plaatsen van...

Houd energie voor je hobby

Met het ouder worden nemen de krachten af. Dat is helaas een feit. Je merkt dat halverwege de...

Muurcirkels: Oude meesters herleven bij Topdoek.nl!

De wereld van interieurdesign is altijd in beweging, maar sommige elementen blijven tijdloos en geliefd. Denk bijvoorbeeld aan...

Matten op maat bij Mattador

De vloer is eén van de belangrijkste aspecten van een ruimte. Het is niet alleen de basis van...