Bereid je tuin alvast voor op de lente

Date:

Delen:

Heb jij een tuin maar besteed je hier niet zoveel aandacht aan? Dat is hartstikke zonde. Het kan zijn dat je hier niet veel tijd voor hebt, maar misschien heb je wel geen idee wat voor onderhoud jouw tuin nu eigenlijk nodig heeft. Iedereen met een tuin vind het fijn om bij de eerste zonnestralen van de lente weer voorzichtig de tuinmeubelen buiten te zetten en optimaal van het weer te genieten. Om dat moment te bereiken moet je de tuin wel goed voorbereiden. En begin hier op tijd mee, want voor je het weet is het zover. Hoe je je tuin nu goed voorbereid op die eerste zonnestralen lees je hier.

 

Mos en onkruid verwijderen

Het is misschien niet het leukste klusje, maar met een tuin zal je niet onder het verwijderen van mos en onkruid uitkomen. onkruid verwijderen kun je op verschillende manieren aanpakken. De meest effectieve manier is het onkruid met de hand wieden, waarbij je het plantje met de wortels uit de grond trekt. Wel heb je hier engelengeduld voor nodig, het is namelijk een tijdrovende klus. Je kunt er ook voor kiezen om te gaan schoffelen. Hiermee maak je het onkruid onder de grond los. Wel is de kans dat het onkruid terug komt met een nieuw plantje aanwezig. Ook kun je aan de slag gaan met een gasbrander of elektrische onkruidbrander. Dit is effectief, handig, ecologisch en ook nog eens ergonomisch verantwoord. Na het onkruid is het tijd voor het mos verwijderen. Mos ontstaat door veel regen en weinig zonlicht en kan groeien op onder andere tegels, hout, tuinmeubelen en het dak. Mos kun je van tegels verwijderen met kokend water, een onkruidbrander of een onkruidborstel. Is het mos op hout gegroeid, dan kun je beter aan de slag gaan met groene zeep, schoonmaakazijn of zout. Vervolgens hark je losse bladeren bij elkaar, reinig je tegels met een hogedrukreiniger en maai je het gras in nette banen. De tuin ziet er nu weer zo goed als nieuw uit.

 

Tuinmeubelen

Bij een schone en opgeruimde tuin horen natuurlijk ook tuinmeubelen. Als je jouw tuinmeubelen in de winter binnen zet en goed onderhoud hoef je die echt niet ieder jaar weer opnieuw te kopen. Houd rekening met het juiste onderhoud per materiaalsoort. Je zult bijvoorbeeld minder omkijken hebben naar een kunststof tuinstoel dan een houten bankje. Heb je alle tuinmeubelen in het natte winterweer buiten laten staan, dan is de kans aanwezig dat je toch op zoek moet naar nieuwe exemplaren. Begin de zoektocht wel op tijd, want de verkoop van tuinmeubelen gaat vaak al in april van start. Ga je pas midden in de zomer kijken voor tuinmeubelen, dan is de kans op een lange levertijd groot. Ben je toe aan iets anders in de tuin, kijk dan eens voor bijvoorbeeld een fijne loungebank in plaats van stoelen of een comfortabele hangmat. Zo kun jij straks weer optimaal van de eerste zonnestralen genieten!

Gerelaaterde artikelen

Hoe en waar plaats je een beveiligingscamera?

In een wereld waarin veiligheid een steeds belangrijker onderdeel van ons dagelijks leven wordt, is het plaatsen van...

Houd energie voor je hobby

Met het ouder worden nemen de krachten af. Dat is helaas een feit. Je merkt dat halverwege de...

Muurcirkels: Oude meesters herleven bij Topdoek.nl!

De wereld van interieurdesign is altijd in beweging, maar sommige elementen blijven tijdloos en geliefd. Denk bijvoorbeeld aan...

Matten op maat bij Mattador

De vloer is eén van de belangrijkste aspecten van een ruimte. Het is niet alleen de basis van...