Een make-over voor je tuin

Date:

Delen:

Het wordt weer zomer. Dat betekent dat je weer lekker buiten kunt eten en daarom is het belangrijk dat je tuin er goed uitziet! Wanneer je met je gezin gaat barbecueën is het namelijk wel leuk om een gezellige en stijlvolle achtertuin te hebben. Wat kun je doen om jouw tuin een make-over te geven? In dit blog vind je een paar tips die ervoor zorgen dat je tuin er weer helemaal fris uitziet.

Tuinmeubels

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je lekker buiten kunt eten. Daarom is het geen slecht idee om een mooie tuinset aan te schaffen. Dit zijn buitentafels met bijpassende stoelen. Je kunt ervoor kiezen om een eettafel te nemen, maar er zijn bijvoorbeeld ook hele mooie loungesets. Deze loungesets hebben dikke kussens waardoor je er heel comfortabel kunt zitten. Heel fijn als je bijvoorbeeld lekker wilt borrelen. Wil je van allebei een beetje? Dan kun je ook kiezen voor een lounge diningset. Dat is een combinatie van de twee. Kijk bij het kiezen van je tuinset ook naar de hoeveelheid stoelen. Je wilt natuurlijk wel dat iedereen gezellig mee kan eten!

Bekleding

Wanneer je niet zoveel zin hebt om veel geld uit te geven voor je tuin make-over, zou je ook kunnen zoeken naar nieuwe bekleding. Een buitenkleed kan bijvoorbeeld al heel veel toevoegen aan de uitstraling van je tuin. Deze zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten en maten. Daarnaast kan een mooi tafelkleed ook al veel doen. Heb je veel grijze tinten in je tuin of vind je de tuin nog een beetje eentonig? Zorg er dan voor dat je een mooi kleed koopt met interessante patronen. Dit kan de tuin enorm opvrolijken. Ben je niet zo van de kleurrijke patroontjes? Dan zou je er ook nog voor kunnen kiezen om een kleed te kopen die gemaakt is van een materiaal dat je nog niet hebt in je tuin.

Planten

Als je niet op zoek bent naar heftige veranderingen in je tuin kun je er ook voor kiezen om nieuwe planten te kopen of planten. Wil je meer kleur in de tuin? Kies dan voor opvallende bloemen. Wil je juist meer planten? Dan kun je bijvoorbeeld je eigen kruiden of groenten verbouwen. Dat is extra leuk als je ook van koken houdt. Zaadjes voor planten kun je tegenwoordig overal kopen. Als je geen zin hebt om zelf zaadjes te planten kun je ook planten kopen die al zijn volgroeid. Zorg er dan voor dat je ze wel genoeg water en zonlicht geeft.

Gerelaaterde artikelen

Met een project in de tuin moet je zorgen voor een goede ondergrond

Wanneer je aan de slag gaat met het project in de tuin is het belangrijk om de juiste...

Praktische tips voor het ontwikkelen van een duurzame leefstijl.

We leven in een tijd waarin onze levensstijl steeds duurzamer wordt. Onze wereld is vol met middelen waarvan...

Tuinieren met planten: tips voor succes

Heb je altijd al planten in je tuin willen hebben, maar weet je niet goed hoe je dat...

Tips voor de verbouwing van de badkamer

We zijn vaak bezig met de inrichting van ons huis. Er zijn veel tv-programma’s die te maken hebben...