Blogs over dieren, de natuur en het milieu

Blog

Op vakantie in Toscane

Italië is een heel fijn land om naartoe te gaan als je op zoek bent naar een warm, zomers vakantieland met lekker eten. Pizza’s, pasta’s en bruschetta’s zijn het allerlekkerst in Italië. Veel mensen vinden Toscane één van de mooiste regio’s van Italië. Toscane staat bekend om de heerlijke wijnen, warme zomers en mooie musea. Wat is er allemaal te doen in Toscane? In dit blog lees je daar meer over.

Toren van Pisa

De toren van Pisa staat bekend omdat hij scheef staat en een uitzonderlijk mooi uitzicht heeft. Vanuit de toren kun je uitkijken over heel Toscane. Hij is gebouwd door Guglielmo en Bonanno Pisano en is bijna 56 meter hoog. Omdat de toren scheef is was hij een tijd lang dicht, maar na zijn restauratie in de jaren ’90 kan hij weer bezocht en beklommen worden.

Florence

Florence is dé renaissancestad van Italis en als je veel van oude kunst en architectuur houdt, is het the place to be! De Italiaanse stad heeft heel veel bijzondere bezienswaardigheden, waaronder het Uffizi museum (met kunstwerken uit de Renaissance), de Santa Maria Novella, Palaza Vecchio en natuurlijk de beroemde kathedraal, de Duomo. Deze plekken zijn zeker de moeite waard om naartoe te gaan.

Siena

Wil je een goede indruk krijgen van de middeleeuwen? Dan moet je bij het Italiaanse stadje Siena zijn. De meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Siena zijn de kathedraal met zijn mooie gotische architectuur, het stadsplein Piazza del Campo en het gotische paleis Palazzo Publico.

Elba

Houd je veel van het strand? Dan is Elba zeker de moeite waard om naartoe te gaan. Elba is het grootste eiland van de Toscaanse Archipel en ligt vlak bij de Italiaanse stad Livorno. Je kunt er met de veerboot naartoe vanaf Piombino. Geniet van de natuur, de idyllische stranden en de Mediterraanse sfeer.

Verblijf

Als je een vlucht naar Toscane boekt is het ook handig om alvast te kijken naar waar je verblijft. Toscane staat bekend om het agritoerisme. Dit betekent dat veel toeristen verblijven op boerderijen. Dat is zeker een aanrader als je de Toscaanse cultuur nog meer wilt proeven. Wil je liever op een camping verblijven? Dan is bijvoorbeeld het vallicella glamping resort een hele fijne plek. Hier verblijf je vlak bij de mooiste stranden en kun je gebruik maken van de meest luxe zwem- en sportfaciliteiten. Ook zijn er verschillende restaurants, ijssalons en supermarkten in de buurt en kunnen je kinderen (als je die hebt) ’s avonds naar de minidisco.

Geef een reactie